Híreink

Budapest is részt vesz a European Cycling Challenge versenyben

2017-ben Budapest is csatlakozik a European Cycling Challenge-hez, az európai városok közötti legnagyobb kerékpáros versenyhez. A minden évben május 1-je és 31-e között megrendezett kihívásban a főváros összemérheti magát más európai városokkal a kerékpáros közlekedés tekintetében. A kampány időtartama alatt a résztvevő városokban a kerékpárral közlekedők egy erre a célra kifejlesztett okostelefonos alkalmazással gyűjthetik a kerékpárral megtett kilométereket. Ezzel nemcsak Európa „legbringásabb” városa címhez segíthetik lakóhelyüket, de MOL Bubi ajándékcsomagot vagy kerékpáros-telefontartót is nyerhetnek. Az évente megrendezett rangos európai versenyen tavaly 52 városból 46 ezren körülbelül 4 millió kerékpárral megtett kilométert rögzítettek a verseny mobilapplikációjában. Idén Budapest 50 várossal mérheti magát össze.

A European Cycling Challenge a CIVITAS 2020 keretében létrehozott európai szintű verseny, amelyben idén Budapest akár Rómával, Barcelonával, vagy Krakkóval is összemérheti, hogy melyik városban tették meg a legtöbb kilométert kerékpárral. A verseny a közlekedési szemlélet formálásán és a fenntartható, környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése mellett hasznos információkkal is szolgál a közlekedésszervezés számára is.

A versenyben a mindenki számára ingyenesen letölthető  Naviki mobilapplikációban, a regisztrációt követően lehet a kerékpárral megtett kilométereket gyűjteni. A kihívást az a város nyeri, amelyik a legtöbb kilométert gyűjti májusban. Azonban nemcsak ezért érdemes részt venni a játékban: a verseny végén a 100 legtöbb kilométert összegyűjtő játékos egy-egy kerékpáros-telefontartót kap ajándékba, továbbá a négy héten át zajló versenyen hetente 25 MOL Bubi ajándékcsomagot sorsolnak ki a legalább 10 kilométer kerékpározást rögzítő résztvevők között. Mindemellett – a kihívás lezárását követően – további 150 darab kerékpáros-telefontartót sorsolnak ki azok között, akik a verseny teljes időtartama alatt legalább 10 kilométert bicikliztek, és ezt rögzítették is az alkalmazásban. Bővebb információk a versenyről a https://molbubi.bkk.hu/ecc2017 oldalon  olvashatók, ezen felül a verseny hivatalos oldalán megtalálható online ranglista valós idejű információt nyújt a verseny állásáról.

Budapest a kerékpáros kihíváshoz a FLOW európai uniós kutatási-innovációs projekt keretében csatlakozott.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.