Forgalmi változások

A H6-os HÉV helyett pótlóbuszok járnak a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere között március 18-án és 19-én

MXA sorozatú motorvonat a H6-os hév vonalán (kis kép)

A H6-os HÉV helyett 2017. március 18-án és 19-én (szombaton és vasárnap) a Közvágóhíd H és a Soroksár, Hősök tere H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár pályakarbantartási munkák miatt. A szerelvények rövidített útvonalon, Soroksár, Hősök terétől Ráckeve állomásig; Tököl állomásig; illetve Dunaharaszti külső állomásig közlekednek. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár.

 2017. március 17-én (pénteken) 21:30-tól az utolsó járatindulásig:

 • a Ráckevéről induló utolsó két HÉV-szerelvény a Ráckeve irányú vágányon közlekedik a Dunaharaszti külső állomás és a Közvágóhíd végállomás között;
 • a Közvágóhídtól 22:35 és 23:35 helyett 2 illetve 4 perccel, Dunaharaszti külsőtől 22:01 és 23:01 helyett 4 illetve 6 perccel később indulnak a HÉV-szerelvények.

2017. március 20-án (hétfőn) az első Ráckevéről induló HÉV-szerelvény a Ráckeve irányú vágányon közlekedik a Dunaharaszti külső állomás és a Közvágóhíd végállomás között. Az egyvágányú közlekedés miatt a HÉV-menetrendben nem lesz változás.

H6-os HÉV-pótló autóbusz

A H6-os HÉV-pótló autóbusz 2017. március 18-án és 19-én (szombaton és vasárnap) Soroksár, Hősök tere H felé a Közvágóhíd H–Kvassay Jenő út–Soroksári út–Helsinki út–Grassalkovich út–Rézöntő utca–Templom utca–Hősök tere–Soroksár, Hősök tere H útvonalon jár és az alábbi megállókban áll meg:

 • Közvágóhíd H: a Kvassay Jenő úton, a Budapest Park mellett, a kereszteződéstől a 3. kandelábernél;
 • Kén utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Timót utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén,
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as és a 66-os autóbusz megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén,
 • Soroksár felső H: a 166-os autóbusz megállóhelye előtt 5 méterre levő kandelábernél;
 • Soroksár, Hősök tere H (leszállóhely): a Hősök tere 11. szám előtt.

A H6-os HÉV-pótló autóbusz 2017. március 18-án és 19-én (szombaton és vasárnap) a Közvágóhíd H felé a Soroksár, Hősök tere H–Grassalkovich út–Helsinki út–Soroksári út–Közvágóhíd H útvonalon jár és az alábbi megállókban áll meg:

 • Soroksár, Hősök tere H: a 66-os és a 66E autóbusz megállóhelyén;
 • Soroksár felső H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Torontál utca H: a 66-os, a 66E és a 166-os autóbusz megállóhelyén;
 • Pesterzsébet felső H: a 23-as és a 66-os autóbusz megállóhelyén;
 • Timót utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Kén utca H: a 23-as autóbusz megállóhelyén;
 • Közvágóhíd H (leszállóhely): a 23-as, a 23E, az 54-es, az 55-ös és a 179-es autóbusz megállóhelyén.

Díjszabási tudnivalók

A  HÉV-ről  a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.