Forgalmi változások

A H5-ös HÉV egy vágányon közlekedik Aquincum és Csillaghegy között március 11-én és 12-én

A Zsófia utcai átjáró javítása miatt 2017. március 11-én (szombaton) 8:00 és március 12-én (vasárnap) 19:00 között a H5-ös HÉV vonalán a szerelvények egy vágányon közlekednek Aquincum elágazás és Csillaghegy között, ezért Aquincum és Rómaifürdő megállóhelyen a Batthyány tér irányú peron mellett állnak meg mindkét irányban. A javítás ideje alatt a közúti átjáró zárva lesz. A legközelebbi használható átjáró Kaszásdűlőn a Búza utcánál, Csillaghegyen pedig a Mátyás király úton található. A Mocsárosdűlő térsége ez idő alatt csak a Pusztakúti út felől érhető el.

A lezárás ideje alatt az egyvágányú forgalmi rend miatt a HÉV-szerelvények a MÁV-HÉV Zrt. meghirdetett menetrendjétől eltérő követési időközzel közlekednek:

  • a Batthyány tértől szombaton 7:48 és 22:48 között, vasárnap 6:03 és 19:18 között 15 percenként;
  • Szentendréről szombaton 7:16 és 19:16 között, vasárnap 6:16 és 18:16 között 30 percenként, 19:16 és 20:16 között 15 percenként;
  • Békásmegyerről a Batthyány tér felé szombaton 7:21 és 23:06 között, vasárnap 6:21 és 18:51 között 15 percenként.

 

Szentendre végállomástól március 11-én (szombaton) 20:03 és 22:33 között 13 perccel az eredeti menetrend szerinti indulási időpontjuk után indulnak a vonatok. Az utolsó szerelvény

  • Szentendréről 23:06-kor,
  • Békásmegyerről 23:26-kor indul.

Batthyány tértől március 12-én (vasárnap) 4:48 és 5:48 között 2 perccel az eredeti menetrend szerinti indulási időpontjuk után indulnak a HÉV-szerelvények.

A csatlakozások biztosítása érdekében a lezárás ideje alatt a Szentlélek térről induló 134-es és 237-es, valamint a Békásmegyerről induló 143-as, 186-os és 243-as járat egyes indulási időpontjai módosulnak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.