Forgalmi változások

Változik a közlekedési rend a Pesti alsó rakpartot és a Dráva utcát érintő felújítás és csatornázás miatt december 3-tól

A XIII. kerületi Dráva utcában a Népfürdő utca és a Visegrádi utca között a „Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák” projekt keretében a Dráva utca aszfaltozási munkái a Váci út és a Kárpát utca között befejeződnek. Az építkezés következő ütemében, 2016. december 3-án (szombaton) az első járatindulástól december 4-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig a 15-ös ás a 115-ös autóbusz módosított útvonalon jár, mert a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca csomópontjában a járművek nem tudnak bekanyarodni. 2016. december 5-én (hétfőn) az első járatindulástól a 79-es trolibusz útvonalát ideiglenesen meghosszabbítják a Pannónia utcáig. A Dráva utcában, a Pesti alsó rakparton és a Margitszigeten zajló beruházások lebonyolítója az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.

15-ös és 115-ös autóbusz

A 15-ös és a 115-ös autóbusz 2016. december 3-án (szombaton) az első járatindulástól december 4-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig a Boráros tér H felé a Népfürdő utca–Viza utca–Párkány utca–Révész utca–Kárpát utca–Gogol utca módosított útvonalon halad. A Dráva utca és a Tisza utca megállóhely kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen a 75-ös trolibusz Dráva utca és Vág utca megállójában állnak meg.

December 5-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan 2017 tavaszáig az autóbuszok ismét a november 28-tól bevezetett közlekedési rend szerint közlekednek.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz 2016. december 3-án (szombaton) az első járatindulástól december 4-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig a Gyöngyösi utca M; illetve az Árpád híd M felé a Hegedűs Gyula utca–Gogol utca–Kárpát utca–Révész utca–Párkány utca–Viza utca–Népfürdő utca módosított útvonalon halad. A Tisza utca és a Kárpát utca megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen a 75-ös trolibusz Vág utca és Dráva utca megállójában állnak meg.

December 5-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan 2017 tavaszáig az autóbuszok ismét a november 28-tól bevezetett közlekedési rend szerint közlekednek.

75-ös trolibusz

A 75-ös trolibusz változatlanul a menetrend szerinti útvonalon közlekedik a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között, azonban várhatóan 2017 tavaszáig a Dráva utca – Kárpát utca csomópontban továbbra is a Kárpát utcai ideiglenes megállóhelyeken áll meg.

79-es trolibusz

A 79-es trolibusz 2016. december 5-én (hétfőn) az első járatindulástól, a munkálatok részleges befejeztével a Keleti pályaudvar M és a Pannónia utca között a Dózsa György út–Dráva utca–Visegrádi utca–Révész utca–Pannónia utca–Dráva utca–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Kárpát utca és a Dráva utca megálló kimarad. A trolibuszok végállomását ideiglenesen áthelyezik 15-ös autóbusz Kárpát utca ideiglenes megállóhelyére a Révész utcába, a Pannónia utca kereszteződése elé.

Változás a közúti közlekedésben

2016. december 2-án (pénteken) 22:00-tól 2016.12.05-án (hétfőn) 5:00-ig a Dráva utca Pannónia utca és Váci út közötti szakaszán aszfaltoznak, emiatt a Dráva utca érintett szakaszán fél-fél útpályáját lezárnak. Emiatt a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca, a megfelelő félpályás lezárás miatt zsákutcaként funkcionál. Az munkálatok során, a Dráva utcán mindkét félpálya aszfaltozása esetén, mindkét irányban egy-egy forgalmi sávot folyamatosan fent tartanak. A Dráva utcát a terelés során alkalmazott, északi irányba a Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca–Népfürdő utca útvonalon, míg déli irányba a Népfürdő utca–Carl Lutz rakpart útvonalon lehet megkerülni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2016. december 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.