Forgalmi változások

Módosított útvonalon jár a 2-es villamospótló-, a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 83-as trolibusz december 4-én napközben

2016. december 4-én (vasárnap) 10:00 és 17:00 között a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát a Mikulásfutás célkapujának építési és bontási munkálatai miatt, a Sóház utcát pedig a rajtok miatt 12:30 és 16:00 között lezárják. Ebben az időszakban a 2-es villamospótló-, a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 83-as trolibusz módosított útvonalon jár. A futóverseny két futama 13:00-kor és 15:00-kor indul, és várhatóan 50-50 percig tart a Sóház utca–Csarnok tér–Gönczy Pál utca–Török Pál utca–Ráday utca–Kinizsi utca–Knézich utca–Bakáts tér–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca–Csarnok tér–Fővám tér (Corvinus előtt) útvonalon. A verseny útvonalán szakaszos 10-20 perces zárás várható, a keresztirányú forgalomnak 5-15 perces szakaszos zárására kell számítania.

A 2-es villamospótló busz

A Közraktár utca lezárása idején, 10:00 és várhatóan 17:00 között a 2-es villamospótló busz a Fővám tér M felé a Közraktár utcában a Csarnok térig a menetrend szerinti, majd a Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart–Fővám tér módosított útvonalon halad. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.

A Sóház utca lezárása idején, 12:30 és várhatón 16:00 között a 2-es villamospótló busz a Közvágóhíd H felé a Fővám tér–Vámház körút–Üllői út –Ferenc körút–Boráros tér–Soroksári út módosított útvonalon halad. A Zsil utca megálló kimarad. A pótlóbusz ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

  • Kálvin tér M: a 9-es, a 15-ös, a 115-ös autóbusz és a 83-as trolibusz megállójában;
  • Köztelek utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállójában;
  • Corvin negyed M: a 923-as autóbusz megállójában.

83-as trolibusz

A Közraktár utca lezárása idején, 10:00 és várhatóan 17:00 között a 83-as trolibusz a Fővám tér M felé a Közraktár utcában a Csarnok térig a menetrend szerinti, majd a Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart–Fővám tér módosított útvonalon halad. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.

A Közraktár utca és a Kinizsi utca együttes lezárása idején, 12:50 és várhatóan 15:50 között a 83-as trolibusz a Fővám tér M felé az Üllői útig a menetrend szerinti, majd az Üllői út–Ferenc körút–Boráros tér–Közraktár utca–Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart–Fővám tér módosított útvonalon halad.  A Ráday utca és a Közraktár utca megálló kimarad. A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

  • Mester utca/Ferenc körút: a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelyén;
  • Boráros tér H: a villamospótló autóbusz megállóhelyén;
  • Zsil utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén.

15-ös és 115-ös autóbusz

A Lónyay utca és a Kinizsi utca lezárása idején, 12:50 és várhatóan 15:50 között a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér H felé a Kinizsi utcáig menetrend szerinti, majd az Üllői út–Ferenc körút–Boráros tér–Boráros tér H végállomás módosított útvonalon halad. A Ráday utca, a Közraktár utca és a Zsil utca megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz Mester utca/Ferenc körút megállójában állnak meg.

A Lónyay utca és a Kinizsi utca lezárása idején, 12:50 és várhatóan 15:50 között a 15-ös és a 115-ös autóbusz az Árpád híd M, illetve Gyöngyösi út M felé a Boráros tér H–Közraktár utca–Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér módosított útvonalon halad. A Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

  • Boráros tér H: a villamospótló autóbusz megállóhelyén;
  • Zsil utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén;
  • Fővám tér M: saját ellenirányú megállóhelyen az Egyetem előtt.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2016. december 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.