Új nagyméretű nyomtatott térkép segítségével is tájékozódhatnak a Budapesten közlekedők

Az aktuális fővárosi közlekedési hálózatot és az éjszakai járatokat is bemutatja a Budapesti Közlekedési Központ legújabb térképe, amely már elérhető a közlekedésszervező társaság ügyfélszolgálatain. A hagyományos, papír alapú kiadvány mellett továbbra is segítik a tájékozódást a BKK online térképei.

A régóta forgalomban lévő „zsebtérképek” mellett már elérhető a Budapesti Közlekedési Központ új, nagyméretű nyomtatott térképe is, amelynek segítségével áttekinthető a főváros teljes és aktuális közösségi közlekedési hálózata. A friss kiadvány tartalmazza Budapest összes metró-, HÉV-, villamos- , trolibusz- és autóbuszvonalát, illetve a turisták és kirándulók számára fontosabb siklót és libegőt, valamint a menetrend szerint közlekedő hajójáratokat is. A hagyományoknak megfelelően a térkép használói részletesebb felbontásban ismerkedhetnek meg a belvárosi területekkel, emellett külön felületet kapott az éjszakai járatok hálózata is. A kiadvány hátoldalán a járatok végállomásait uj-bkk-terkepés a vonalakra jellemző járatsűrűség adatait lehet megtekinteni.

A hagyományos megjelenésű térkép kibontva 66x91 cm, összehajtva pedig 11x22 cm nagyságú. Az új térképből összesen 23 ezer darab készült, amelyhez ingyenesen juthatnak hozzá a fővárosban közlekedők a készlet erejéig a BKK ügyfélközpontjaiban.

Továbbra is elérhetők a BKK online térképei

Az új kiadvány mellett továbbra is érdemes használni a BKK honlapján megtalálható térképeket. A közel 30-féle online térkép között megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők többek között a MOL bubi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek. Emellett a Budapesti Közlekedési Központ utazástervezőjével asztali gépen, táblagépen, vagy mobiltelefonon is megismerhető a főváros közlekedési hálózata, illetve segítségével bárki megtervezheti utazásait. Webes felületen a futar.bkk.hu címen, iOS, Android és Windows mobilfelületen pedig az adott operációs rendszer mobiláruházaiból letölthető FUTÁR alkalmazás segítségével a járatok valós helyzetének térképes nyomon követése is lehetséges.