Híreink

Építs te is közösségi közlekedési eszközt építőkockából!

A főváros közösségi közlekedési járműveinek építőkockából való megépítésére hirdetett pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ. A versenyben életkor szerint két kategóriában lehet indulni, az alkotásokról készített fotókat december 5-éig várja a közlekedésszervező társaság. A pályázat meghirdetésével egy időben bemutatták a CAF villamos méretarányos modelljét is, ami év végéig tekinthető meg a BKK központjában.

A valódi CAF villamos méretarányos mását készítette el a 17 éves gimnazista Gerliczky Bence mintegy 180 munkaóra alatt, pontos műszaki rajz alapján.  A közel 9000 építőelemből álló villamost Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója mutatta be ünnepélyesen a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodaházának aulájában. „A budapesti közlekedésről nem lehet érzelemmentesen kommunikálni, ami természetesen jelentheti néha a bosszankodást, ugyanakkor a közösségi közlekedés megszeretését is. Ez utóbbit próbálta az alkotó fiatalember leképezni a makett villamossal” – mondta a bemutatón Dr. Dabóczi Kálmán. A BKK vezérigazgatója szerint épp ezért fontos, hogy az ilyen kezdeményezések mellé álljon a közlekedésszervező társaság és hasonló makettek megépítésére inspiráljon.sim_8687

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatot hirdet 12 éves kor alattiak, és 12 év fölöttiek kategóriájában, azok számára, akik építőkockákból készítik el a főváros közösségi közlekedési eszközeit. A pályázaton csak olyan épített járművekkel, és azokról készített fényképekkel lehet részt venni, amelyek a fővárosban közlekedő közlekedési eszközök valósághű másai, és amelyek egyedüli és kizárólagos készítője maga a pályázó. Egy pályázó maximum 3 darab általa épített eszköz fényképével nevezhet, egy járműről minimum egy, maximum 5 darab képet küldhet be az [email protected] e-mail-címre 2016. november 21. és december 5. között.

A beküldött pályaműveket zsűri bírálja el december 12-éig, a nyertesek ezt követően e-mailben kapnak értesítést. Az 1-12 éves korosztályban az első helyezett 1 darab építőkocka-ajándékcsomagot, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer. A 12 éven felüliek korosztályában az első helyezett 1 darab CAF makettet, a második helyezett 1 darab plüssvillamost, a harmadik helyezett 1 darab BKK-s ajándékcsomagot nyer.

sim_8825

A pályázatról honlapunkon, a részletes szabályzatról az alábbi linken lehet olvasni, minden további információ az [email protected] e-mail címen kérhető.

 

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.