Forgalmi változások

Lezárják a Lánchidat, a Clark Ádám teret és a Széchenyi teret október 29-én délután az Egészség Hídja hídsétája miatt

2016. október 29-én (szombaton) várhatóan 16:00 és 18:30 között lezárják a Lánchidat, valamint a Széchenyi István teret és a Clark Ádám teret az Egészség Hídja Összefogás hídsétája miatt. A lezárások miatt a 16-os busz módosított útvonalon jár, a Széll Kálmán tér M végállomástól a budai Váron át a Batthyány tér M+H-ig, a 105-ös busz pedig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Október 29-én (szombaton) várhatóan 16:00 és 18:30 között a 16-os busz módosított útvonalon viszi az utasokat, a Széll Kálmán tér M végállomástól a budai Váron keresztül a Batthyány tér M+H-ig. A 16-os busz ebben az időszakban a Széll Kálmán tértől a Clark Ádám térig menetrend szerinti útvonalán halad, majd a Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon éri el az ideiglenes Batthyány tér M+H végállomást. Innen a Fő utcán keresztül éri el ismét a Clark Ádám teret, ahonnan újra menetrend szerint halad tovább a Széll Kálmán térig. Az útvonal-változás miatt a buszok egyik irányban sem érintik a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M és a Hild tér megállókat. A terelt vonalszakaszon a 16-os buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Halász utca: a 990-es busz megállóhelye,
 • Batthyány tér M+H: a 39-es busz megállóhelye,
 • Halász utca: a 990-es busz megállóhelye.

Ugyanebben az időszakban a 105-ös busz módosított útvonalon, a forgalom elől lezárt Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

 • A Gyöngyösi utca M felé tartó buszok a Krisztina tér és a Széchenyi István tér között az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Váci utca–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Pesti alsó rakpart útvonalon haladnak, ezért nem érinti a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • Döbrentei tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
  • Március 15. tér: a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
  • Eötvös tér: villamospótló autóbusz megállóhelye az alsó rakparton, a villamosmegálló mellett.
 • Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok a Deák Ferenc tér és a Clark Ádám tér között az Erzsébet tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Apród utca–Lánchíd utca útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Hild tér és a Széchenyi István tér megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
  • Március 15. tér: a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz megállóhelye,
  • Döbrentei tér: a 8E, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.