Közlemények

Színes programok hazánk legnagyobb zöld eseményén, a Mobilitási Héten

2016. szeptember 16-22. között tizenötödik alkalommal rendezik meg a fenntartható városi közlekedésért kampányoló Európai Mobilitási Hetet. Magyarország legnagyobb zöld eseményén, a Mobilitási Hét családi hétvégéjén az Andrássy úton idén is a gyalogosok, kerékpárosok vehetik át az autók helyét. A rengeteg színes program részletesen a BKK honlapján ismerhető meg: www.bkk.hu/mobilitasihet.

Fővárosunk hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. A Mobilitási Hétvégén a látogatók megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnák az autózással szemben.

A Mobilitási Hét Családi Hétvégéjét szeptember 17-én (szombaton) délelőtt 10 órakor nyitja meg Dr. Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. 2016-ban a programok az „intelligens és fenntartható mobilitás – megtérülő befektetés Európának” központi témában, az „Ésszerű közlekedés. Hatékony gazdaság” jelmondat szellemiségében zajlanak. A Mobilitási Hét programja részletesen a BKK honlapján, a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon ismerhető meg.

Budapest, 2016. szeptember 16.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.