Forgalmi változások

A Bartók Béla út Kelenföld irányú útpályáján folytatódik a Szent Gellért téri távhővezeték-építés

A Bartók Béla út Dunához közelebb eső útpályáján a távhővezeték-építési munkák befejeződnek, ezért a Szabadság híd felé vezető oldalt szeptember 24-én (szombaton) hajnaltól újra használhatják az autósok. 25-étől (vasárnaptól) a Móricz Zsigmond körtér felé vezető útpályán folytatódnak a munkálatok. A Bartók Béla utat ezen az oldalon október második feléig a Szent Gellért tér és a Kemenes utca között lezárják a közúti forgalom elől. A Bartók Béla út ebben az időszakban a Budafoki út–Csíky utca útvonalon keresztül lesz elérhető. A forgalmi rend ideiglenes változása a villamosforgalmat nem érinti, csak az ott közlekedő buszokét kis mértékben: a 7-es, a 907-es és a 973-as busz Dél-Buda irányú Szent Gellért tér M megállóját a Budafoki útra helyezik át.

A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér felé vezető útpályájának lezárása miatt annak forgalmát a Csíky utcáig a Budafoki útra terelik. A Kemenes utca haladási irányát megfordítják, így az a Bartók Béla út felé lesz egyirányú. A Bartók Béla út Kemenes utca és Orlay utca közötti szakaszát a Kelenhegyi út–Kemenes utca útvonalon lehet majd megközelíteni. A Szent Gellért tér, a Műegyetem rakpart–Budafoki út és a Csíky utca–Bartók Béla út csomópontok lámpaprogramját a forgalmi helyzetnek megfelelően áthangolják. A munkaterületen a kerékpárosok sem haladhatnak át.

A forgalomkorlátozások miatt szeptember 25-én (vasárnap) az első járatindulástól a Móricz Zsigmond körtér M irányába tartó 7-es, illetve a 24-éről 25-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszakától a 907-es és a 973-as autóbusz Szent Gellért tér M megállóhelyét a Budafoki útra helyezik át, ahol a 133E busz megállójában lehet felszállni ezekre a buszjáratokra is. A Bartók Béla út Szabadság híd felé vezető oldalának megnyitásával egyidejűleg – szeptember 24-étől (szombattól) – újra eredeti útvonalán jár a pesti végállomása felé tartó 7-es, 907-es, 973-as busz és a Budatétény felé közlekedő 133E busz.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

 

Budapest, 2016. szeptember 23.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.