Javul a közlekedési kapcsolat a Cinkotai út és a belváros között

A tanítási időszak kezdetétől, 2016. szeptember 1-jétől a 8E és a 108E járatszámú autóbuszok mindkét irányban megállnak a Csömöri úton lévő Cinkotai út elnevezésű megállókban. A BKK intézkedésének köszönhetően jelentősen javul a Cinkotai út térsége és a belváros közötti közlekedési kapcsolat.

A Budapesti Közlekedési Központ a fejlesztéssel Zugló Önkormányzata valamint a környéken élők kérésének kívánt eleget tenni, ezzel közvetlen gyorsjárati kapcsolatot biztosítva a belváros felé a Csömöri út folyamatosan beépülő északi területeiről. A BKK intézkedésének köszönhetően a jövőben a Cinkotai út megállóban jellemzően kétszer annyi autóbusz áll meg mint korábban, ezzel jelentősen csökkentve a várakozási időt.

Az újonnan megálló járatok mindegyike gyors eljutást biztosít a Bosnyák térre, Zugló vasútállomáshoz, a Keleti pályaudvarhoz, valamint a belvárosba. A közvetlen kapcsolatok száma is növekszik, mivel a 8E és a 108E járatok a budai oldalon a Hegyalja út érintésével közlekednek Kelenföld vasútállomás és Gazdagrét felé.