Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Változik a 226-os busz közlekedése a Sziget fesztivál építési és bontási munkái miatt

A július 30-31-i hétvégén rövidített útvonalon az Árpád híd M és az Óbudai-sziget, Május 9. park, az augusztus 6-7-i, a 13-14-i, valamint a 20-21-i hétvégén pedig módosított útvonalon az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik a 226-os busz a Sziget fesztivál építési és bontási munkái miatt. A fesztivál ideje alatt érvényes forgalmi rendről a BKK részletes sajtóközleményben ad majd hírt.

A 226-os busz a Margitsziget csatornázási munkái miatt jelenleg is módosított útvonalon, az Óbudai Sziget és az Árpád híd M között közlekedik, betérve a Margitszigetre a Szabadtéri Színpadig. A forgalmi rend most a Sziget fesztivál építési és bontási munkái miatt változik, az alábbiak szerint.

Július 30-án (szombaton) és 31-én (vasárnap) egész nap a 226-os busz az Árpád híd M végállomás és az Óbudai-sziget, Május 9. park között viszi az utasokat, nem érintve a Sporttelep, az Óbudai-sziget hajóállomás és az Óbudai-sziget megállókat.  Az útvonal rövidítése miatt ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki az Óbudai-szigeten, a Május 9. parknál található fordulóban.

Az augusztus 6-7-i, valamint a 20-21-i hétvégén (továbbá a fesztivál ideje alatt is) a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre, az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti tehát az Óbudai-szigeten lévő – a Május 9. park, a Sporttelep, az Óbudai-sziget hajóállomás és az Óbudai-sziget – megállóhelyeket.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.