- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Ideiglenesen a déli irányba egyirányúsítják a Pesti alsó rakpart északi szakaszát felújítási munkák és csatornázás miatt július 20-ától

2016. július 20-ától várhatóan 2017 tavaszáig zajlik a Dráva utca Népfürdő utca és Kárpát utca közötti szakaszának felújítása, a Pesti alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának átépítése, valamint ezzel párhuzamosan csatornázási munkákat is végeznek. Ezért a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a rakpart északi vége között ideiglenesen a déli irányba egyirányúsítják. A rakpart ezen szakaszának északi irányú forgalmát a Jászai Mari téren keresztül az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik. A Dráva utca felől a rakpart közvetlenül nem, csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lesz elérhető. Újlipótvárosból a Margit hidat csak a Pannónia utca–Szent István körút útvonalon, az alsó rakpartot déli irányban pedig csak a Szent István parki lehajtón keresztül lehet majd megközelíteni. A forgalomkorlátozások miatt kismértékben változik a Gyöngyösi utca M irányú 15-ös és az Árpád híd M felé közlekedő 115-ös busz útvonala.

Változások a Pesti rakpartok közúti forgalmi rendjében

A Dráva utca Népfürdő utca és Kárpát utca közötti szakaszának felújítása, a pesti alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának átépítése, valamint az ezekkel egy időben zajló csatornázási munka miatt a Dráva utca Népfürdő utca és Kárpát utca közötti szakaszát teljes szélességében, míg az alsó rakpart Dráva utcai felhajtójának szélesítése miatt a felhajtót félpályásan lezárják. A korlátozások a Margit híd pesti hídfője térségének forgalmán is éreztetik majd hatásukat. A lezárások miatt

A Dráva utca és a Pannónia utca, a Dráva utca és a Kárpát utca, a Kárpát utca és a Vág utca, valamint a Kárpát utca és a Bessenyei utca csomópontjában ideiglenes jelzőlámpaprogramok segítik a járművek közlekedését.

Tehergépjárművet és autóbuszt vezetők, figyelem!

A rakpart forgalmi rendjének változása a tehergépjárművek és az autóbuszok forgalmára is kihatással lesz, mivel északi irányban a Jászai Mari tér felső rakparti részén, a Margit híd alatt 3,5 méteres magasságkorlátozás van érvényben. Ezért az ezt a magasságot meghaladó, a Pesti alsó rakparton dél felől érkező járművek a Margit híd alatt nem haladhatnak át. A magasságkorlátozást két helyen tudják kikerülni:

Áthelyezik a 15-ös és a 115-ös busz Dráva utca megállóhelyét

A 15-ös és a 115-ös busz a Népfürdő utca forgalmának változása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik. A buszforgalom terelése csak a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M felé közlekedő buszok megállóit érinti: a 15-ös és a 115-ös busz nem érinti a Dráva utca megállóját, helyette a 79-es troli Kárpát utca megállóhelyén lehet a buszra fel-, vagy arról leszállni.

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.