Forgalmi változások a Hősök tere és a Népliget környékén labdarúgó mérkőzés miatt július 30-án este

2016. július 30-án (szombaton) délután a Hősök tere környékén, majd este a Népligetnél lezárásokra és az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmának változására kell számítani a Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK focimeccs miatt. Ha a résztvevők száma szükségessé teszi, 18:30 és 19:30 között lezárják a VI. kerületben a Dózsa György utat a Hősök tere és a Podmaniczky utca között, valamint 18:30-tól egészen éjfélig a IX. kerületben az Üllői út szervizútját a Groupama Aréna előtti szakaszon. A forgalomkorlátozások miatt változhat a 75-ös trolibusz, továbbá a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as busz közlekedése.

A Dózsa György út forgalmának korlátozása esetén az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben.

  • A Puskás Ferenc Stadion M felé közlekedő 75-ös trolibusz a Dózsa György út és a Stefánia út között a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállókat. A terelt vonalszakaszon a 75-ös trolira a 72-es trolibusz Gundel Károly út (Hősök tere M), Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum, Vakok Intézete megállójában, majd a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor kereszteződése után lehet felszállni. (A Jászai Mari tér felé közlekedő 75-ös troli útvonala nem változik.)
  • A Keleti pályaudvar M felé közlekedő 20E autóbusz a Szent László út és a Dózsa György út között a Vágány utca–felüljáró–Hungária körút–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. A terelt vonalszakaszon a 20E buszra a 901-es járat Kacsóh Pongrác út, majd a 79-es troli Ötvenhatosok tere megállójában lehet felszállni. (A Káposztásmegyer felé közlekedő 20E busz útvonala nem változik.)
  • A Keleti pályaudvar M felé közlekedő 30-as, 30A és 230-as busz a Gundel Károly út és a Dózsa György út között az Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út és a Dembinszky utca megállót. A terelt vonalszakaszon a 30-as, a 30A és a 230-as buszra az ideiglenes Gundel Károly út megállóhelyen, a Szépművészeti Múzeum mögött, majd a 72-es trolibusz megállóiban (Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum, Vakok Intézete), ezt követően pedig a 74-es és a 75-ös troli Zichy Géza utca megállójában lehet felszállni.
  • A 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér végállomás felé a Dózsa György út – Podmaniczky utca – Szinyei Merse utca – Andrássy út terelt útvonalon közlekedik. A terelés miatt a Hősök tere M megállóhelyet áthelyezik a Podmaniczky utcába, valamint a Bajza utca megállóhely kimarad. Gyöngyösi utca M végállomás felé az autóbuszok az Andrássy út – Hősök tere – Állatkerti körút – Gundel Károly út – Dózsa György út terelt útvonalon közlekednek. A Hősök tere M megállóhelyet áthelyezik a 75-ös trolibuszok Gundel Károly út elnevezésű megállóhelyére.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.