Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Folytatódik a Kőbányai út felújítása a Liget tér környékén a július 16-17-ei hétvégén

 A Liget tér környékén folytatódik a Kőbányai út felújítása a július 16-17-ei hétvégén, ezért már július 15-én (pénteken) 20 órától mindkét irányban lezárják a Kőbányai út belső sávját a Pongrác út és a Vaspálya utca közötti szakaszon. A Kőbányai út Pongrác úti/Bihari utcai, illetve a Vaspálya utcai/Korponai utcai csomópontjában sárga villogó üzemmódban működnek majd a forgalomirányító lámpák. A Vaspálya utcából és a Korponai utcából csak jobbra kisívben lehet a Kőbányai útra kanyarodni. A Pongrác utcából a balra nagyíves kanyarodás helyett a Horog utcán, a Korponai utcából az Állomás utcán keresztül, a Vaspálya utcából pedig a Kőér utca–Szállás utca útvonalon érhető el a Kőbányai út. A Kőbányai útról a Pongrác útra balra nagyíves kanyarodás sem lesz lehetséges, ehelyett a Hungária körút–Kerepesi út, vagy a Kőrösi Csoma út–Élessarok–Fehér út–Kerepesi út útvonal használata javasolt. A forgalomkorlátozások miatt az egész hétvégén változik a 117-es, a 151-es, valamint csak szombaton a 162-es és a 162A busz közlekedése is.

Július 15-én (pénteken) 20 órától 17-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig a 117-es és a 151-es autóbusz nem érinti a Kőbánya alsó vasútállomás megállóhelyet, az autóbuszok csak a Vaspálya utca Kőbányai úti torkolatáig közlekednek. A Mélytó utca, valamint Csepel, Határ utca végállomások felé pedig a Vaspálya utca megálló helyett ideiglenesen előrébb, a parkoló területén állnak meg.

Csak július 16-án (szombaton) változik a Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 162-es és 162A busz közlekedése is: az a Szent László tértől az Állomás utca–Korponai utca útvonalon éri el a buszvégállomást. Ezért a busz a Szent László téren a 9-es és a 217-es busz megállójában áll meg, a Liget tér megálló pedig kimarad.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.