Híreink

A Főváros továbbra is elkötelezett az összehangolt fejlesztések és a budapesti kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása mellett

Budapest Főváros Önkormányzata továbbra is elkötelezett abban, hogy a főváros közlekedési rendszerében az igényeknek megfelelő infrastruktúrát biztosítson a közlekedés összes résztvevője számára. A Bartók Béla úton megvalósuló peronátépítések után a fejlesztés csak olyan lehet, amely egységes kialakítást nyújt az érintett  útszakaszokon és a villamosmegállók környezetében. 

A Bartók Béla úton jelenleg három beruházás folyik egyszerre. A fővárosi önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ EU-s források felhasználásával építteti át a villamosmegállókat, melyek így alkalmasak lehetnek az itt közlekedő alacsonypadlós autóbuszok és villamosok együttes fogadására és biztosítani tudják a teljes akadálymentességet is. A BKV Zrt. saját beruházásban végzi az elhasználódott villamospálya felújítását és a villamosközlekedés energiaellátását nyújtó betápláló vezeték cseréjét a Szabadság híd és a Móricz Zsigmond körtér között. A Főtáv Zrt. pedig a távhővezeték rekonstrukcióját bonyolítja le a Csíky utca és a Szent Gellért tér között.

A jogszabályi előírások miatt egyes villamosmegállók szélesítésére is sor kerül az útpálya rovására, amely miatt a Gárdonyi téren és a Szent Gellért téren a Szabadság híd irányában a korábbi keresztmetszet mellett csak további beavatkozásokkal lenne biztosítható a 2×2 forgalmi sáv. Ennek lehetséges megoldása érdekében a szükséges kiviteli tervek készítése a végső fázisban van. A kialakítandó keresztmetszetről, a forgalomtechnikai megoldásokról  – beleértve a kerékpáros közlekedés feltételeinek kialakítását is – ezt követően, a következő hetekben születik döntés.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.