- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Terelve jár a 20E, a 30-as, a 30A, a 75-ös, a 79-es, a 105-ös, és a 230-as autóbusz csütörtökön, pénteken és szombaton este

2016. június 17-én, pénteken és 18-án, szombaton mutatják be a Hősök terén az „Itt élned, halnod kell” című történelmi rockmusicalt, június 16-án, csütörtökön nyilvános főpróbát tartanak. Június 19., vasárnap esőnap, azaz korlátozás csak akkor lesz, ha az előző napi előadások bármely okból elmaradnak. A rendezvény és annak előkészületi munkálatai miatt a Hősök tere környezetében jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani. Mindhárom nap 18:00-tól éjfélig lezárják a Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, továbbá az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között és a Kós Károly sétányt. A 20E, a 30-as, a 30A, a 75-ös, a 79-es, a 105-ös, és a 230-as autóbusz módosított útvonalon halad. A rendezvény miatt a Műcsarnok melletti parkoló teljesen le lesz zárva.

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M felé az Andrássy úton a Bajza utcáig a menetrend szerinti, majd a Bajza utca–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Bajza utca M és a Hősök tere M megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György úton a Szondi utcáig a menetrend szerinti, majd a Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Szinyei Merse utca–Andrássy út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M és a Bajza utca M megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 20E autóbusz a Dózsa György út lezárása miatt Káposztásmegyer, Szilas-patak felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd az Ajtósi Dürer sor–Hungária körút–felüljáró–Reitter Ferenc utca módosított útvonalon halad. A Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 20E autóbusz a Dózsa György út lezárása miatt a Keleti pályaudvar M felé a Vágány utcáig a menetrend szerinti, majd a Róbert Károly körúti felüljáró–Hungária körút–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Dózsa György út lezárása miatt Káposztásmegyer felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Dózsa György út lezárása miatt a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megálló kimarad. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 75-ös trolibusz az Olof Palme sétány, a Hősök tere és a Dózsa György út lezárása miatt a Jászai Mari tér felé az Ajtósi Dürer sorig a menetrend szerinti, majd az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló kimarad. A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 75-ös trolibusz az Olof Palme sétány, a Hősök tere és a Dózsa György út lezárása miatt a Puskás Ferenc Stadion M felé a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/ Dózsa György út megálló kimarad. A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 79-es trolibusz a Dózsa György út lezárása miatt a Kárpát utca felé a Dvořák sétányig a menetrend szerinti, majd a Zichy Mihály út–Hermina út– Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M megálló kimarad. A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai idején a 79-es trolibusz a Dózsa György út lezárása miatt a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad. A Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megálló kimarad. A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.