Forgalmi változások

Forgalomkorlátozások a belvárosban a Magyarország–Portugália EB-mérkőzés estéjén

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján június 22-én, szerdán, a Magyarország–Portugália Európa Bajnokság csoportmérkőzés napján újra szurkolói vonulásra lehet számítani a fővárosban. A résztvevők számának függvényében az esti órákban lezárhatják a közúti forgalom elől a Margit hidat, a Nagykörutat, a Wesselényi utcát, valamint a Károly körutat és az Erzsébet teret. A BKK kéri az utasokat, hogy aki a belvárosba tart, lehetőleg a metróvonalakat vegye igénybe. Délután, a mérkőzést megelőzően szükség esetén sűrűbben jár a 26-os busz a meccset közvetítő vendéglátóhelyekben bővelkedő Margitszigetre; este pedig a megszokottnál gyakrabban indul a 2-es villamos.

Amennyiben a vonulás résztvevőinek száma indokolja az érintett budapesti útvonalak lezárását, az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben.

4-es és 6-os villamos

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 19:30 és 22:00 között a dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza tér M-ig visznek utasokat, rövidített útvonalon. Amennyiben van lehetőség rá, a Széll Kálmán tér felől 20 óra után előbb a Jászai Mari térig, majd később az Oktogonig járnak a Combinók.

9-es autóbusz

Amennyiben lezárják a Margit hidat, a 9-es autóbusz várhatóan 19:30 és 20:10 között két szakaszon, megosztva közlekedik:

  • Óbuda, Bogdáni út felől a Batthyány tér M+H megállóhelyig,
  • Kőbánya alsó, vasútállomás felől pedig a Deák Ferenc tér M+H megállóig, később – a Károly körút korlátozása esetén – pedig csak az Astoriáig.

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 15-ös és a 115-ös buszok az Astoriánál megvárják a lezárás feloldását. Amennyiben a forgalomkorlátozás ideje elhúzódik, a 15-ös és a 115-ös két szakaszra osztva közlekedik, Újpest, illetve Árpád híd felől a Deák Ferenc tér környékéig, a Boráros tér H felől pedig az Astoria M megállóhelyig.

26-os autóbusz

A Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén, várhatóan 19:30 és 20:10 között a 26-os busz az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között, rövidített útvonalon közlekedik.

47-es és 49-es villamospótló autóbusz

Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 47-es és a 49-es villamospótló busz dél-budai végállomásától az Astoria M megállóhelyig közlekedik.

48-as villamospótló autóbusz

Várhatóan 21:30 és 22:00 között a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a 48-as villamospótló busz a Fővám tér M és az Astoria M között, rövidített útvonalon közlekedik.

74-es trolibusz

Várhatóan 21:30 és 22:00 között az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatának lezárása miatt a 74-es trolibusz a Csáktornya parktól csak a Keleti pályaudvar M (Garay utca) megállóhelyig, a 78-as troli végállomásáig, rövidített és módosított útvonalon közlekedik.

91-es, 191-es, 291-es autóbusz

A Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén, várhatóan 19:30 és 20:10 között a 91-es buszcsalád járatai módosított útvonalon, a Margit körúton át a Széll Kálmán térig közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ kéri a fővárosiakat, hogy türelemmel és odafigyeléssel közlekedjenek az este. A BKK ezúton kíván sok sikert a magyar labdarúgó-válogatottnak a következő mérkőzésekhez.

Budapest, 2016. június 22.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.