Forgalmi változások

Forgalmi változások a vasárnapi 3. REHAB Critical Mass idején

2016. május 29-én, vasárnap 14:00 és 15:30 között a 3. Rehab Critical Mass keretén belül a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért felvonulást tartanak. A lezárások mértéke a résztvevők számától függ. Tervezetten a vonulási  útvonalat lezárják a közúti forgalom elől.

A résztvevők 12:00 és 14:00 között a Lánchíd utcai parkolóban és a Budavári Sikló előtti területen gyülekeznek, majd várhatóan 14:00-től szervezett formában, a Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Erzsébet tér útvonalon haladnak.

A menet elindulásakor 14:00 és kb. 14:15 között a Clark Ádám téren néhány perces lezárásra lehet számítani, ami érinti a 16-os és a 105-ös autóbusz forgalmát is. A József Attila utca Nádor utca és a Széchenyi István tér közötti lezárásakor a 15-ös és a 115-ös autóbusz forgalmában néhány perces várakozás lehetséges.

A Széchenyi Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca útvonal lezárása esetén a 16-os és a 105-ös autóbusz várhatóan 14:00 és 15:30 között a Deák Ferenc tér M; illetve a Gyöngyösi utca M felé a Clark Ádám térig a menetrend szerinti útvonalon, majd a Lánchíd utca–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út–szerviz út–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér módosított útvonalon halad. Ezután a 16-os autóbusz a villamosvégállomás mögött visszafordul, a 105-ös autóbusz pedig a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út, majd a menetrend szerinti útvonalon halad. A Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M kimarad.

A buszok ideiglenesen az alábbi megállókban állak meg:

 • Várkert Bazár: a villamospótló autóbuszok megállójában;
 • Döbrentei tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelyén;
 • Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelyén;
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as autóbusz megállóhelyén;
 • Astoria M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as autóbusz megállóhelyén;
 • Uránia: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as autóbusz a Keleti pályaudvar irányú megállóhelyén;
 • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Óbuda irányú megállóhelyén.

A Széchenyi Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca útvonal lezárása esetén a 16-os és a 105-ös autóbusz várhatóan 14:00 és 15:30 között a Széll Kálmán tér M; illetve az Apor Vilmos tér felé a Deák Ferenc tértől a Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon halad. A Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megálló kimarad.

A buszok ideiglenesen az alábbi megállókban állak meg:

 • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz Kőbánya irányú megállójában;
 • Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as autóbusz megállóhelyén;
 • Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelyén;
 • Döbrentei tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelyén;
 • Várkert Bazár: a villamospótló autóbuszok megállójában.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.