Forgalmi változások

Pótlóbusz közlekedik a 60-as fogaskerekű villamos helyett május első felében

2016. május 2-án, hétfőn, 3-án, kedden, 4-én, szerdán, 5-én, csütörtökön, 9-én, hétfőn, 10-én, kedden, 11-én, szerdán, és 12-én, csütörtökön reggel 8:30-tól az utolsó járat indulásáig a 60-as fogaskerekű villamos nem közlekedik, mert geotechnikai feltárást végeznek a vonalon, több helyszínen a támfalak felújítási teveinek elkészítése érdekében. Ezekben az időszakokban a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között pótlóbusz közlekedik. A Széll Kálmán tér M és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusz használata javasolt. A pótlóbuszon, valamint a munkák ideje alatt a 21-es és 21A autóbuszon szállítható kerékpár. Május 9-étől 12-éig felújítják az Eötvös úti és a Mátyás király úti útátjárót.

60-as pótlóbusz

A munkák ideje alatt a 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út– a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelyén;
  • Művész út: kijelölt villamospótló-megállóhelyen a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után;
  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.

A munkák ideje alatt a 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út –Költő utca–Diana utca–Svábhegy útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött;
  • Svábhegy: a 21-es és a 21A autóbusz megállóhelyén;
  • Svábhegy: a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz megállóhelyén.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszra a 60-as fogaskerekű villamoson érvényes normál díjszabás vonatkozik. A pótlás nem terjed ki az érintett a 60-as fogaskerekű villamos teljes hosszára.

  • A 21-es és a 21A autóbusz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér M, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A és a 61-es villamos, valamint a 22-es, a 22A, a 222-es, a 91-es, a 155-ös és a 156-os autóbusz a Széll Kálmán tér M és a Szent János Kórház, az 5-ös autóbusz pedig a Széll Kálmán tér M és a Városmajor közötti szakaszon pótló járatnak minősül, ezért a szükséges kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.
  • A Svábhegynél a 21-es és a 21A autóbusz a 60-as pótlóbuszra, a Széll Kálmán téren az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A és a 61-es villamosról, az 5-ös, a 22-es, a 22A, a 222-es, a 91-es, a 155-ös és a 156-os autóbuszról a 21-es és a 21A autóbuszra, vagy fordítva történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es és a 21A autóbusz is részt vesz, ezért a munkák miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges. Az először a pótló járaton, majd a 21-es és a 21A autóbusz kezelt jeggyel az 5-ös autóbuszon a Széll Kálmán tér M és a Városmajor, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A és a 61-es villamoson, valamint a 22-es, a 22A, a 222-es, a 91-es, a 155-ös és a 156-os autóbuszon kizárólag a Széll Kálmán tér M és a Szent János Kórház közötti szakaszon lehet utazni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.