- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

A 4-es és a 6-os villamos helyett április 2-ától április 4-én hajnalig pótlóbuszok járnak a teljes vonalon

2016. április 1-jéről 2-ára virradó éjszakán éjféltől április 4-én, hétfő hajnali 4 óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat a teljes vonalon, mert a József és a Ferenc körúton több helyszínen – a Karinthy Frigyes úton a végállomásnál,  a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út, valamint az Erzsébet körút és a Király utca kereszteződésében – a villamospálya, a Margit hídon pedig a dilatációs elemek javítását végzik. A javítási munkák mellett a Teréz körút és a Podmaniczky utca kereszteződésében garanciális javításokra kerül sor, valamint a 4-es és 6-os villamos teljes vonalán a rendszeres karbantartásokat is elvégzik. Emiatt módosul a 70-es, a 78-as trolibusz, a 91-es, a 191-es, a 291-es és a 931-es autóbusz útvonala is.

A munkák miatt a 4-es villamos 2016. április 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap, a 6-os villamos pedig 2016. április 1-jéről 2-ára, péntekről szombatra virradó éjszaka éjféltől 4-én, hétfőn hajnali 4 óráig nem közlekedik. Az utolsó teljes vonalon közlekedő 6-os villamos a Móricz Zsigmond körtér M végállomástól 23:03-kor, a Széll Kálmán tér M végállomástól pedig 23:45-kor indul. Április 4-én, hétfőn az első villamos 4:03-kor indul a Blaha Lujza térről a Móricz Zsigmond körtér felé, 4:16-kor pedig a Széll Kálmán tér felé.

4-es pótlóbusz

A munkák ideje alatt a 4-es pótlóbusz Újbuda-központ M felé a Szél Kálmán tér M–Margit körút– Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit körút– Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–József körút–Ferenc körút–Petőfi híd–Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca–Fehérvári út–Újbuda-központ M útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

A munkák ideje alatt a 4-es pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé az Újbuda-központ M–Október huszonharmadika utca–Irinyi József utca–Petőfi híd–Ferenc körút–József körút–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér–Széll Kálmán tér M útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

6-os pótlóbusz

A munkák ideje alatt a 6-os pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér M felé a Széll Kálmán tér M–Széll Kálmán tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–József körút–Ferenc körút–Petőfi híd–Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

A munkák ideje alatt a 6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé a Móricz Zsigmond körtér M–Karinthy Frigyes út–Irinyi József utca–Petőfi híd–Ferenc körút–József körút–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér–Széll Kálmán tér M útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

91-es, 191-es és 291-es autóbusz

2016. április 2-án és 3-án a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz Nyugati pályaudvar M irányú Margit híd, budai hídfő H megállóhelyét a Margit hídfőben, a Lipthay utca torkolat utáni öbölbe helyezik át.

931-es autóbusz

A 2016. április 1-jéről 2-ára, 2-áról 3-ára és 3-áról 4-ére virradó éjszakán a 931-es autóbusz megállóhelyeit a Margit híd, budai hídfőnél az alábbiak szerint helyezik át:

A 931-es autóbusz Margit híd, budai hídfő H megállóhelyét az Árpádföld, Dezsőfia utca felé a Margit hídfőben, a Lipthay utca torkolat utáni öbölbe, a Verecke lépcső felé pedig a 91-es és a 191-es autóbusz megállóhelyére helyezik át.

70-es és 78-as trolibusz

A munkák ideje alatt a 70-es és a 78-as a Kossuth Lajos tér M felé az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar M végállomástól a Király utca és az Erzsébet körút kereszteződéséig a menetrend szerinti, majd a Teréz körút–Oktogon szerviz út–Andrássy út–Nagymező utca módosított útvonalon halad.  Az Akácfa utca és az Andrássy út (Opera M) megálló kimarad. A trolibusz ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

A munkák ideje alatt a 70-es és a 78-as az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M felé a Kossuth Lajos tér M végállomástól a Király utca és a Kertész utca kereszteződéséig a menetrend szerinti, majd a Kertész utca–Dob utca–Erzsébet körút–Király utca módosított útvonalon halad. A trolibuszok a Király utca/Erzsébet körút megálló helyett a 923-as autóbusz 10 méterrel előbbre helyezett megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.