Forgalmi változások

Módosított útvonalon halad kedden napközben a 24-es villamos

2016. március 29-én, kedden délelőtt 9 és 13 óra között a 24-es villamos módosított útvonalon, a Közvágóhíd H és a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) útvonalon jár, az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között pedig pótlóbuszok közlekednek, mert a villamosok Keleti pályaudvar M (Festetics György utca) végállomásán filmforgatás lesz.

Keleti pályaudvar M (Festetics György utca)

2016. március 29-én, kedden délelőtt 9 és 13 óra között a 24-es villamos végállomásán forgatnak, ezért a szerelvények a Közvágóhíd H-tól az Orczy tér–Fiumei út–Népszínház utca módosított útvonalon a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) felé járnak. Az Orczy tér és Keleti pályaudvar M között 24-es jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat. A Keleti pályaudvar M és a Dologház utca megálló mindkét irányba kimarad. A villamosok az alábbi megállókban állnak meg ideiglenesen:

 • Teleki László tér: a 28-as, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos megállóhelyén;
 • II. János Pál pápa tér M: a 28-as, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos megállóhelyén;
 • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a 28-as, a 37-es, a 37A és a 62-es villamos megállóhelyén.
  2016. március 29-én, kedden délelőtt 9 és 13 óra között a 24-es pótlóbusz az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között jár.

A pótlóbuszok a Keleti pályaudvar M felé az Orczy tér–Fiumei út–Baross tér–Kerepesi út–Keleti pályaudvar M útvonalon haladnak, és az alábbi megállókban állnak meg:

 • Orczy tér: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén a Fiumei úton a Kőbányai út torkolata után;
 • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén a Fiumei úton a Keleti pályaudvar irányú villamosmegálló mellett
 • Dologház utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt;
 • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelyén a Kerepesi úton.

A pótlóbuszok az Orczy tér felé a Keleti pályaudvar M–Kerepesi út–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Kőbányai út–Orczy tér útvonalon haladnak, és az alábbi megállókban állnak meg:

 • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelyén a Kerepesi úton;
 • Dologház utca: a villamospótló autóbusz megállóhelyén a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt;
 • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén a Fiumei úton a Teleki László térnél;
 • Orczy tér: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelyén a Fiumei úton a kocsiszín mellett;
 • Orczy tér: a 9-es és a 217E autóbusz megállóhelyén Kőbánya felé.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Keleti pályaudvar M leszállóhelyét áthelyezik a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolibusz megállóhelyére.

Salgótarjáni utca

2016. március 29-én, kedden 13 és 17 között a Salgótarjáni utcán a 37-es és 37A villamos vonalán különjárati villamossal folytatják a jelenetek felvételét. A forgatás ideje alatt a 37-es és a 37A villamos zavartalanul közlekedik.

Díjszabási tudnivalók

A 24-es villamos pótlása miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 24-es pótlóbuszról a 24-es villamosra vagy a 24-es villamosról a 24-es pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.