- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Forgalomkorlátozások a III. kerületben a Hatvany Lajos utca felújítása és az Emőd utcai csatornaépítés miatt

Teljes útburkolat-felújítást végeznek a békásmegyeri Hatvany Lajos utcában 2016. március 8-a (kedd) és várhatóan július 7-e között, mintegy 825 méteres szakaszon. Az Újmegyeri térnél lévő buszfordulónál lecserélik az út teljes pályaszerkezetét, illetve felújítják a forgalomterelő szigeteket, a buszmegállóhoz vezető járdát, cserélik a szegélyeket, bazaltbeton burkolatú buszöblöket építenek ki. A felújítási munkák első két ütemében egyirányúsítják a Hatvany Lajos utcát – ezért módosul az arra közlekedő autóbuszok útvonala is –, majd a harmadik ütemben a Hadrianus utca és a Hatvany Lajos utca kereszteződésének forgalmát korlátozzák. Eközben a várhatóan május 6-ig tartó Emőd utcai csatornarekonstrukció második üteme is elkezdődik március 16-án (szerdán), amely az Emőd utca 34. és a Keve utca közötti útszakasz, valamint a Dósa utcai csomópont teljes lezárásával jár.

Forgalomkorlátozások a Hatvany Lajos utca felújítása miatt

A Hatvany Lajos utca útburkolat-felújítását három ütemben végzik, március 8-ától (keddtől) várhatóan július 7-ig.

Az első két ütemben, március 8-tól (keddtől) várhatóan június 8-ig a Békásmegyeri végállomása felé közlekedő 134-es, 204-es, 296-os és 960-as busz a Hatvany Lajos utca/Juhász Gyula utca és a Békásmegyer, Újmegyeri tér végállomás között a Juhász Gyula utca–Királyok útja–Hadrianus utca–Hatvany Lajos utca módosított útvonalon halad, ezért kimarad a Bálint György utca megállóhely. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt buszjáratokra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

A felsorolt buszjáratok megállói az ellenkező irányban nem változnak.

Forgalomkorlátozások az Emőd utcai csatornázás miatt

A februárban kezdődött Emőd utcai csatornázási munkák második üteme is elkezdődik március 16-án (szerdán), ezért az Emőd utcát a Keve utca és az Emőd utca 34. között lezárják, csakúgy, mint a Dósa utcai csomópontot. A munkavégzés várhatóan május 10-ig tart.

A 34-es busz útvonalát a Hatvany Lajos utcai útépítésen kívül az Emőd utcai csatornaépítés miatti korlátozások is érintik. Ezért a buszjárat március 16-tól (szerdától) várhatóan május 10-ig

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.