Forgalmi változások

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel változik az 51-es és az 51A villamos, valamint a 923-as autóbusz közlekedése

2016. március 2-áról, szerdáról március 3-ára, csütörtökre virradó éjszaka a Mester utcában a Ferenc körút és a Tinódi utca közötti szakaszon filmet forgatnak. A forgatás miatt az érintett útszakaszt lezárják, a Ferenc körút átmenő forgalmát rövid ideig korlátozzák. Változik az 51-es, az 51A villamos, valamint a 923-as autóbusz közlekedése.

51A villamos

A filmforgatás ideje alatt az 51A villamos nem közlekedik. Az utolsó szerelvény a Mester utca/Ferenc körúttól 19:53-kor, a Ferencváros vasútállomástól 16:51-kor indul.

51-es villamos

A forgatás ideje alatt az 51-es villamos indulási időpontjai a végállomásról megegyeznek a menetrend szerinti indulásukkal, de a Nagysándor József utcától menetrend szerint 20:55-kor, 21:10-kor, 21:30-kor és 21:50-kor induló villamos a Mester utca/Ferenc körút végállomás helyett csak a Mester utca/Könyves Kálmán körútig közlekedik. A Mester utca/Könyves Kálmán körút megállóhelytől a Boráros tér H felé a villamosokhoz csatlakozó 51A pótlóbusszal lehet utazni.

51A pótló autóbusz

A forgatás ideje alatt az 51A villamos helyett 51A jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

Az 51A pótlóbusz a Ferencváros vasútállomás felé a Boráros tér H (felszállóhely)–Boráros tér–Soroksári út–Haller utca–Mester utca–Könyves Kálmán körút–Remíz utca–Ferencváros vasútállomás útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Boráros tér H: a 23E, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelyén;
 • Haller utca/Mester utca: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Haller utca 15. előtt;
 • Vágóhíd utca: a villamospótló megállóhelyén a Mester utca 77. előtt;
 • Mester utca/Könyves Kálmán körút: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Ferencváros vasútállomás: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Remíz utcában, a Fék utcai kereszteződés előtt.

Az 51A pótlóbusz a Boráros tér H felé a Ferencváros vasútállomás (felszállóhely)–Remíz utca–Könyves Kálmán körút–Mester utca–Tinódi utca–Soroksári út–Boráros tér–Boráros tér H (leszállóhely) útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Ferencváros vasútállomás: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Remíz utcában, a Fék utcai kereszteződés után;
 • Mester utca/Könyves Kálmán körút: ideiglenesen kijelölt megállóhelyen a Mester utcában a Lurdy Ház mellett;
 • Vágóhíd utca: a 923-as éjszakai autóbusz megállóhelyén;
 • Haller utca/Mester utca: az 51-es és az 51A villamos megállóhelyén;
 • Bokréta utca: az 51-es és az 51A villamos, valamint a 923-as autóbusz megállóhelyén;
 • Boráros tér H: a végállomási leszállóhelyen.

923-as autóbusz

A 923-as autóbusz 2016. március 2-án, szerdán az első járat indulásától március 3-án, csütörtökön hajnali 4:30-ig Békásmegyer H felé a Mester utcában a Tinódi utcai kereszteződésig a menetrend szerinti, majd a Tinódi utca–Soroksári út–Boráros tér–Ferenc körút–Mester utca/Ferenc körút módosított útvonalon közlekedik. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint.

24G villamos

2016. március 2-án, szerdán késő este a 24G villamos nem közlekedik.

Díjszabási tudnivalók

A Nagysándor József utcától menetrend szerint 20:55-kor, 21:10-kor, 21:30-kor és 21:50-kor induló 51-es villamos utolsó csonkamenetei esetén:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelnek.

Az 51A pótló autóbusz nem érinti a Mester utca/Ferenc körút végállomást, ezért a pótlásban a Boráros tér H és a Mester utca/Ferenc körút között a 4-es és a 6-os villamos is részt vesz. Ebben az esetben második átszállás is szükséges lehet, ekkor a már kétszer kezelt jegyeket nem kell ismételten kezelni, így a két végén kezelt jegy érvényesnek tekintendő.

Budapest, 2016. március 1.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.