Forgalmi változások

Idén a budai fonódó vonalán a 17-es villamossal is csatlakozik a BKK az Idegenvezetők Világnapjához

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően idén is csatlakozik a Budapesti Közlekedési Központ az Idegenvezetői Világnaphoz. A rendezvény részeként 2016. február 28-án, vasárnap a 2-es, a 6-os és a 17-es villamos vonalán különleges, idegenvezetéssel egybekötött utazáson vehetnek részt az érdeklődők. A magyar nyelvű idegenvezetés részeként érdekességek hangzanak el a villamosok útvonalán lévő épületekről, helyszínekről.

Menetrend szerint közlekedő 17-es villamos

A fonódó villamoshálózat átadásának köszönhetően 2016. február 28-án, vasárnap a 17-es villamos Bécsi út/Vörösvári út végállomásáról 9:42-kor, a Savoya park végállomásáról pedig 10:51-kor visszaindul a Tatra típusú szerelvény. A járat nem különjárat, hanem menetrend szerint közlekedő villamos, amely BKK vonaljeggyel és bérlettel vehető igénybe.

Különjáratként közlekedő 2-es és 6-os villamos

A 2-es és a 6-os villamos vonalán 2016. február 28-án, vasárnap TW-6000-es „hannoveri” villamoson utazhatnak az érdeklődők. A különjáratok ingyenesek.

  • A 2-es villamos vonalán 13:30-kor indul a szerelvény a Boráros térről a Jászai Mari térre, onnan vissza a Közvágóhídhoz, majd végül a Boráros térre. A 60 perces út során nincs megálló, tehát nem lehet leszállni a járműről.
  • A 6-os villamos vonalán 15:20-kor indul a szerelvény a Móricz Zsigmond körtérről a Széll Kálmán térre. Ennél a járatnál a Széll Kálmán téren van lehetőség a le-, illetve felszállásra. A villamos 16 órakor indul vissza a Móricz Zsigmond körtérre.
Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.