Forgalmi változások: gyalogos közlekedés

Február 16-ától a Széll Kálmán téri metróépület újabb kijáratát nyitják meg

A Széll Kálmán téren hamarosan a végleges forgalmi rend szerint haladhat az M2-es metró kijárati épületének forgalma. Február 16-án (kedden) reggeltől az épület Vérmező út, valamint a Margit körút felőli oldalán megnyitott kijáratokat is használhatják az utasok. Az új, Vérmező út felőli kijáratok megnyitásával a 17-es villamosról a metróra, illetve a 4-es és a 6-os villamosra történő átszállás is kényelmesebbé, gyorsabbá válik.

2016. február 16-ától (keddtől) a Margit körút felé nyíló kijáraton kívül a Vérmező út felé is el lehet hagyni az M2-es metró Széll Kálmán téri épületét, amely a rekonstrukciónak köszönhetően modern arculatú, üvegfalakkal határolt építmény lesz. Az új kijáraton át az eddiginél kényelmesebben, gyorsabban megközelíthető a 17-es villamos nemrég, a budai fonódó villamoshálózattal együtt átadott Széll Kálmán téri megállóhelye. Az új kijárat nemcsak a metró és a 17-es villamos között átszállóknak jelent kényelmet: a 17-es és a nagykörúti villamosok közötti átszállás is gyorsabbá válik, ha az utasok a metrókijárati épületen keresztül haladnak át. A javasolt gyalogútvonalak a téren kihelyezett iránymutató táblákon is megismerhetők.

A Széll Kálmán tér felújításáról

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016. május 10-re fejeződik be. A fejlesztés eredményeképpen a mai elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével pedig egyúttal – a munkák összehangolásának köszönhetően – a városrész közlekedése is megújul. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére. A 2016 májusáig tartó rekonstrukció több építési ütemben, esetenként kényelmetlenséggel járó forgalomkorlátozásokkal zajlik, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése több alkalommal is változik majd. Az útlezárásokra és a  tömegközlekedési korlátozásokra a rendezett, modern, akadálymentes, zöld közösségi tér mielőbbi elkészülte miatt van szükség, azok közlekedésre gyakorolt hatása a beruházás tervek szerinti előrehaladásával fokozatosan csökken. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

Kategória: Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.