Forgalmi változások

Áthelyezték a Batthyány tér irányú Aquincum HÉV-megállóhelyet

A H5-ös HÉV Batthyány tér M+H felé tartó szerelvényei 2016. február 9-től (keddtől) az Aquincum állomásnál új, az ellenkező irányú vonatokéval egy vonalban elhelyezett peronnál állnak meg. A megállóhely átköltöztetésére – amelynek köszönhetően az Aquincumnál megálló vonatok, illetve buszjáratok felől csökken a gyaloglási távolság – a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításához kapcsolódó építkezés adott lehetőséget.

A Batthyány tér M+H felé tartó H5-ös HÉV-re február 9-től (keddtől) az Aquincum állomáson új peronnál lehet felszállni, amely a Szentendrei út vasúti híd és Zsófia utca közötti szakaszán húzódik. Az új peron mindkét végén taktilis jelek segítik a vakok és a gyengénlátók biztonságosabb közlekedését. A megállóhelyen a kényelmesebb várakozás érdekében új padokat, esőbeállókat helyeztek el.

A gyalogosok, a kerékpárosok, illetve az autósok megszokták, hogy a Batthyány tér irányába haladó vonatok megállnak az átjáró előtt; mivel az új megállóhely üzembe helyezésével a szerelvények csak a Zsófia utcai útátjáró után állnak meg, a HÉV-ek biztonsági okokból lassabban haladnak majd át az átjárón. A BKK ennek ellenére kéri, hogy aki arra tart, figyelemmel, az elsőbbség megadásával közlekedjen.

Budapest, 2016. február 9.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.