- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

December 28-án és 29-én pótlóbuszok járnak a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között

2015. december 28-án, hétfőn az első járat indulásától december 29-én, kedden az utolsó járat indulásáig a 61-es villamos rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér M és a Szent János Kórház között jár pályajavítás és a támfalon végzett munkák miatt. A szerelvények helyett Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszokon kerékpár nem szállítható.

61-es pótlóbusz

A munkák ideje alatt a 61-es pótlóbusz a Széll Kálmán tér felé a Hűvösvölgy–Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Széll Kálmán tér M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

A munkák ideje alatt a 61-es pótlóbusz Hűvösvölgy felé a Széll Kálmán tér M–Széll Kálmán tér–Margit körút–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út–Hűvösvölgy útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

Díjszabási tudnivalók

A 61-es villamos pótlása miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak. A villamosról a pótlóbuszra vagy pótlóbuszról a villamosra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.