- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Útépítés miatt változik a forgalmi rend a X. kerületi, Maglódi úton és a Sírkert úton

Folytatódnak a X. kerületi, a Sírkert úton és a Maglódi úton júniusban megkezdett, útépítési munkálatok, ezért november 3-ától, keddtől, várhatóan november 24-éig a Sírkert út jelenlegi egyirányúsítása mellett (a Kozma utca és a Maglódi út között) a Maglódi utat is egyirányúsítják a Sírkert úttól a Sibrik Miklós út felé. A forgalmi változások miatt változik a 95-ös és a 195-ös autóbuszok közlekedése.

95-ös autóbusz

A Felsőcsatári köz felé közlekedő 95-ös autóbusz a Maglódi úton a Sibrik Miklós útig menetrend szerinti útvonalon halad, majd a Sibrik Miklós út – Mádi utca – Újhegyi út – Kozma utca terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Sírkert út és az Új köztemető megállókat. A terelt útvonalon az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

195-ös autóbusz

A Rákoskeresztúr, városközpont felé közlekedő 195-ös autóbusz a Maglódi úton a Sibrik Miklós útig menetrend szerinti útvonalon halad, majd a Sibrik Miklós út – Mádi utca – Újhegyi út – Kozma utca terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Sírkert út megállót. A terelt útvonalon az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

A Sírkert utcai egyirányúsítás folytatásaként a Maglódi utat ismételten egyirányúsítják a Sírkert utcától a Sibrik Miklós út felé.  A Maglódi út – Sibrik Miklós út csomópontjában a megváltozott forgalmi rendhez igazítják a közúti jelzőlámpa működését, a villamos síneken átvezető gyalogos átkelőhelyen pedig megszüntetik a jelzőlámpás szabályozás, ez a gyalogosok és a villamosok számára is rugalmasabb közlekedés biztosított. Az átkelésnél kérjük a gyalogosok figyelmes közlekedését és a villamos áthaladásának segítését.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2015. november 2.