Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Pótlóbusz közlekedik a 6-os villamos helyett több decemberi éjszakán

Nagykörúti Combino (kis kép)

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó, illetve a nagykörúti karbantartási munkák miatt december 1-ről 2-ára (szerdára), 2-áról 3-ára (csütörtökre), 3-áról 4-ére (péntekre) és 21-éről 22-ére (péntekre) virradó éjszaka, 0 és 4 óra között a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedik.

A villamos helyett 6-os járatszámmal közlekedő pótlóbuszok 23:24 és másnap 4:30 óra között járnak a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között. A fenti éjszakákon a 931-es autóbuszok a Margit körúton és a Margit hídon a közúton közlekednek mind a két irányban. A busz a Margit híd, budai hídfőnél a 6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen állnak meg.

2011. május 1-je óta a 6-os villamos folyamatosan, 0–24 óráig tartó üzemidővel közlekedik, azonban a vonal infrastruktúráján a szükséges karbantartási munkákat rendszeresen el kell végezni. A 6-os villamos éjszakai közlekedése jelentős sikert aratott a fiatalok és a késő este hazatérő, illetve korán reggel munkába járó utasok részéről, azonban a karbantartási munkák miatt időnként szükséges az éjszakai buszpótlás.

Közlekedési változásokról percről percre

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.