Forgalmi változások

November 15-étől április 15-éig áthelyezik a Budaörsi úton közlekedő buszok megállóit

2015. november 15-én, vasárnap hajnali 5 órától 2016. április 15-én, pénteken az utolsó járat indulásáig a Budaörsi úton folytatódik a szélső útpályák átépítése, illetve végleges szintbe helyezése. Az arra közlekedő autóbuszok városközpont irányú Sasadi út megállóhelye kizárólag az ideiglenes Balatoni útról érhető el. Az Alsó Beregszász utcai oldalsó csomópont építése miatt a Balatoni út a Menyecske utcától újra egyirányú lesz a városközpont felé. Az építés előtti forgalmi rendnek megfelelően itt egy forgalmi sávon és egy befelé vezető autóbuszsávon haladhat a forgalom.

A 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es autóbusz városközpont irányú Sasadi út megállóhelyét előrébb helyezik az ideiglenes Balatoni út–Alsó-Beregszász út csomópontja után.

Az 53-as autóbusz Újbuda-központ M felé a városközpont irányú Sasadi út megállóhely után a Kelenföld vasútállomás M végállomásra nem tér be. A következő megállóhely a Dayka Gábor utca.

A 253-as autóbusz Újbuda-központ M felé továbbra is az eddig megszokottak szerint közlekedik, azonban a Kelenföld vasútállomás M irányában a Sasadi út megállóhelyet áthelyezik előrébb, az Alsó-Beregszász útra.

A 8-as, a 40-es, a 40B, a 87-es, a 88-as, a 88B, a 172-es, a 172B, a 173-es és a 272-es autóbusz a városhatár felé a Balatoni úti ellenirányú buszsáv megszűnése miatt a végállomás elhagyása után a Péterhegyi út–Neszmélyi út–Neszmélyi út–M1-M7-es alatti aluljáróban vezetett ellenirányú buszsáv, majd a menetrend szerinti útvonalon éri el a Budaörsi utat.

A 8-as, a 40-es, a 40B, a 40E, a 87-es, a 88-as, a 88B, a 172-es, a 172B, a 173-as, a 187-es, a 188E és a 272-es autóbusz Sasadi út megállóhelyét a Kelenföld vasútállomás M irányában előrébb, az Alsó-Beregszász útra helyezik.

A 40E és a 188E autóbusz a városhatár felé a Balatoni úti ellenirányú buszsáv megszűnése és a Neszmélyi út forgalomcsökkentése miatt a végállomás elhagyása után a Péterhegyi út–Egér út–M1-M7 autópálya-bevezető, majd a menetrend szerinti útvonalon közlekedik. A Gazdagréti út megálló kimarad.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.