- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Műszaki hiba miatt lezárták a Keleti pályaudvart, az a többi budapesti vasútállomásról közösségi közlekedéssel közelíthető meg

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START a Keleti pályaudvar lezárása miatt pótlóbuszt indított Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között, továbbá az utasforgalom nagyságától függően sűríti a pályaudvarra közlekedő járatait. Ezeken a vonalakon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket is. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvaron ma kora délelőtt óta szünetel a vonatforgalom egy biztosítóberendezés meghibásodása miatt. A pályaudvar lezárása miatt ugyanakkor az M2-es és az M4-es metró, valamint a Keleti pályaudvart érintő villamos-, troli- és buszjáratok forgalma zavartalan.

Ma kora délelőtt óta szünetel a Keleti pályaudvar vonatforgalma egy biztosítóberendezés meghibásodása miatt. Erről a MÁVINFORM folyamatosan frissülő tájékoztatása ezen a linken olvasható. Az egyébként a Keleti pályaudvarig közlekedő vonatok a pályaudvar újbóli megnyitásáig csak az azt megelőző állomásig viszik az utasokat, ahonnan a Keleti pályaudvar a forgalom nagyságától függően sűrűbben induló fővárosi közösségi közlekedési járatokkal, illetve Rákos vasútállomástól közvetlen pótlóbusszal közelíthető meg. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ezeken a vonalszakaszokon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket.

A BKK a vonattal érkezőknek a Keleti pályaudvar megközelítésére az alábbi járatokat ajánlja:

A Keleti pályaudvar lezárásakor érvényes vasúti menetrendről és változásokról a MÁVINFORM folyamatosan frissülő tájékoztatást ad a http://www.mavcsoport.hu/mavinform/keleti-palyaudvaron-ideiglenesen-szunetel-vonatforgalom linken, valamint a Vonatinfó alkalmazásban, továbbá tájékoztatást kaphatnak a 06/40-49-49-49-es telefonszámon is.

Budapest, 2015. november 29.

Budapesti Közlekedési Központ