Forgalmi változások

Műszaki hiba miatt lezárták a Keleti pályaudvart, az a többi budapesti vasútállomásról közösségi közlekedéssel közelíthető meg

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START a Keleti pályaudvar lezárása miatt pótlóbuszt indított Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között, továbbá az utasforgalom nagyságától függően sűríti a pályaudvarra közlekedő járatait. Ezeken a vonalakon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket is. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvaron ma kora délelőtt óta szünetel a vonatforgalom egy biztosítóberendezés meghibásodása miatt. A pályaudvar lezárása miatt ugyanakkor az M2-es és az M4-es metró, valamint a Keleti pályaudvart érintő villamos-, troli- és buszjáratok forgalma zavartalan.

Ma kora délelőtt óta szünetel a Keleti pályaudvar vonatforgalma egy biztosítóberendezés meghibásodása miatt. Erről a MÁVINFORM folyamatosan frissülő tájékoztatása ezen a linken olvasható. Az egyébként a Keleti pályaudvarig közlekedő vonatok a pályaudvar újbóli megnyitásáig csak az azt megelőző állomásig viszik az utasokat, ahonnan a Keleti pályaudvar a forgalom nagyságától függően sűrűbben induló fővárosi közösségi közlekedési járatokkal, illetve Rákos vasútállomástól közvetlen pótlóbusszal közelíthető meg. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ezeken a vonalszakaszokon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket.

A BKK a vonattal érkezőknek a Keleti pályaudvar megközelítésére az alábbi járatokat ajánlja:

 • A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatokra fel-, illetve azokról leszállni Kelenföldön, lehet. Kelenföldről leggyorsabban az M4-es metróval érhető el a Keleti pályaudvar.
 • A Kelebia-Budapest vasútvonalon érkező szerelvények Ferencvárosba érkeznek, illetve onnan indulnak. Onnan a Keleti pályaudvar leggyorsabban az 1-es villamossal a Puskás Ferenc Stadionig utazva, majd ott az M2-es metróra átszállva érhető el.
 • A miskolci vonalon közlekedő gyors- és InterCity vonatok Rákos vasútállomásig közlekednek, és onnan is indulnak. Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között a vonatpótló autóbusz közlekedik. Az ezen a vonalon közlekedő elővárosi vonatok Kőbánya felsőnél fordulnak. Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg. Ezen felül Rákos vasútállomásnál ideiglenesen megáll a 97E és a 169E autóbusz is, amelyekkel az Örs vezér tere érhető el; onnan a Keleti pályaudvar az M2-es metróval közelíthető meg.
 • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.
  • Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg.
  • Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között – ahogy fentebb is írtuk – vonatpótló autóbusz közlekedik.
 • A Berlinből a 477-es Metropol EuroNight a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkezik. A Nyugati pályaudvar és a Keleti pályaudvar között a leggyorsabb eljutást a 73-as trolibusz, továbbá az M2-es és az M3-as metróvonal biztosítja, Deák Ferenc téri átszállással.

  A Keleti pályaudvar lezárásakor érvényes vasúti menetrendről és változásokról a MÁVINFORM folyamatosan frissülő tájékoztatást ad a http://www.mavcsoport.hu/mavinform/keleti-palyaudvaron-ideiglenesen-szunetel-vonatforgalom linken, valamint a Vonatinfó alkalmazásban, továbbá tájékoztatást kaphatnak a 06/40-49-49-49-es telefonszámon is.

  Budapest, 2015. november 29.

  Budapesti Közlekedési Központ

  Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
  Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

  Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.