- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Megkezdődött a XVIII. kerületi Besence utca, Közdűlő út és Ipacsfa utca felújítása

Az Ipacsfa utca Méta utca és FKF aszfaltüzem közötti részének felújításával megkezdődött a XVIII. kerületi Besence utca, Közdűlő út és Ipacsfa utca rekonstrukciója. A munkálatokra több ütemben kerül sor, melynek részeként megújul az útburkolat, annak szegélyei, valamint a járdák. Az Ipacsfa utca autóbuszmegálló új, bazaltbeton burkolatot kap, valamint a csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében víznyelőket építenek ki. Az Ipacsfa Méta utca és FKF aszfaltüzem közötti szakaszán végzett munkálatok november 13-ától, péntektől várhatóan december 4-éig tartanak, mely időszak alatt változik a 194-es autóbusz közlekedése.

194-es autóbusz

November 13-án, az első járat indulásától várhatóan december 4-éig a 194-es autóbusz a 194B jelzésű autóbusz útvonalán, 194B jelzéssel közlekedik.

Változások a közúti közlekedésben

A szegélyépítések alatt sávszűkületre, a marási munkálatok alatt félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra, az aszfaltozások alatt az érintett útszakaszok teljes lezárására lehet számítani. Az ajánlott terelő utakról a térségben kihelyezett tájékoztató táblák adnak információt. A BKK kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.