Forgalmi változások

Közlekedés a vasárnapi Magyarország–Norvégia EB pótselejtező labdarúgó-mérkőzés idején

2015. november 15-én, vasárnap 20:45 és 22:30 között rendezik a Magyarország–Norvégia EB pótselejtező labdarúgó-mérkőzést a ferencvárosi Groupama Arénában. A BKK javasolja, hogy a várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó sporteseményre az M3-as metróval, illetve az 1-es villamossal utazzanak a Népliget M megállóig. A villamos ezen a napon megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Lehel utca/Róbert Károly körút, valamint Zugló vasútállomás és az Etele út/Fehérvári út között. Az Árpád híd M és Zugló vasútállomás között 1-es jelzéssel villamospótló busz jár. A mérkőzés után szükség szerint sűrítve közlekedik az M3-as metró és az 1-es villamos. A forgalmi torlódások csökkentése érdekében a BKK kéri a mérkőzésre látogatókat, hogy a Groupama Arénát ne autóval közelítsék meg.

A labdarúgó-mérkőzés helyszíne a Groupama Aréna a leggyorsabban az M3-as metróval és az 1-es villamossal közelíthető meg. Az M3-as metrót és az 1-es villamost a mérkőzés után a kényelmesebb hazautazás érdekében szükség szerint sűrűbben indítják. Javasolt, hogy aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból válthatják meg menetjegyüket.

A mérkőzés helyszíne az alábbiak szerint közelíthető meg:

  • A belváros, Pestszentlőrinc, Kispest, Kőbánya és Újpest felől az M3-as metró igénybevétele javasolt.
  • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben az 5-ös, illetve a 7-7E-107-es busszal közelíthető meg az Aréna, a járatokról Zugló vasútállomásnál kell leszállni, onnan az 1-es villamossal a Népliget M-ig továbbutazni.
  • Az Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belső területeiről a 80-as és a 80A trolibusz javasolt, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni. Innen az 1-es villamossal lehet továbbutazni a Népliget M állomásig.
  • Dél-Budáról a Rákóczi hídon át közlekedő 1-es villamos igénybevétele javasolt.
Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.