Forgalmi változások

Filmforgatás miatti forgalomkorlátozás november 30-án délelőtt Festetics György utcában

2015. november 30-án (hétfőn) várhatóan 10 és 12 óra között a VIII. kerületi Festetics György utcában filmet forgatnak, ezért a 24-es villamos a Közvágóhíd H és a Blaha Lujza tér M tér között jár, a Keleti pályaudvar az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között közlekedő 24-es pótlóbusszal érhető el.

24-es villamos

A forgatás ideje alatt a 24-es villamos a Közvágóhíd H és a Blaha Lujza tér M között jár. A kimaradó szakaszon az Orczy tér és a Keleti pályaudvar M között pótló autóbuszok szállítják az utasokat.

24-es pótlóbusz

Az Orczy tér felé közlekedő 24-es pótlóbusz a Keleti pályaudvar M – Kerepesi út– Baross tér – Fiumei út – Orczy tér – Kőbányai út – Orczy tér útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelye a Kerepesi úton,
  • Dologház utca: a villamospótló autóbusz megállóhelye a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt,
  • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelye a Fiumei úton a Teleki László térnél,
  • Orczy tér: villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelye a Fiumei úton a kocsiszín mellett,
  • Orczy tér: a 9-es és a 217E autóbusz megállóhelye Kőbánya felé.

A Keleti pályaudvar felé közlekedő 24-es pótlóbusz az Orczy tér – Fiumei út – Baross tér – Kerepesi út – Keleti Pályaudvar M útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Orczy tér: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelye a Fiumei úton a Kőbányai út torkolata után,
  • Magdolna utca: a villamospótló autóbusz kijelölt megállóhelye a Fiumei úton a Keleti pályaudvar irányú villamosmegálló mellett,
  • Dologház utca: a villamospótló autóbusz megállóhelye a Fiumei úton a Dologház utca torkolata előtt,
  • Keleti pályaudvar M: a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz leszállóhelye a Kerepesi úton.

Díjszabási tudnivalók

A 24-es villamos pótlása miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 24-es pótlóbuszról a 24-es villamosra vagy a 24-es villamosról a 24-es pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkocká- val rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.