- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Villamospótló buszok közlekednek a 4-es és a 6-os villamos helyett október első hétvégéjén a Széll Kálmán tér M és Blaha Lujza tér M között

2015. október 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap karbantartási és felsővezeték átépítési munkák miatt a 4-es villamos Újbuda-központ M és a Blaha Lujza tér M, a 6-os villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér M és a Blaha Lujza tér M között közlekedik. A 4-es és a 6-os villamos pótlására nappal 4-6-os jelzéssel pótlóbusz, éjjel 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és Blaha Lujza tér M között. A 70-es és a 78-as trolibusz helyett a teljes vonalon autóbuszok járnak.

Közlekedési rend 2015. október 3-án és 4-én napközben

4-6-os pótlóbusz

2015. október 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap hajnali 4 óra és éjfél között 4-6-os jelzéssel villamospótló busz közlekedik. A 4-6-os pótlóbuszon kerékpár nem szállítható.

A 4-6-os pótlóbusz a Blaha Lujza tér M felé lényegében a villamosokkal megegyező útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

A 4-6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé lényegében a villamosokkal megegyező útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

Közlekedési rend 2015. október 2-án, 3-án és 4-én éjszaka

Szeptember 2-éről 3-ára, péntekről szombatra, 3-áról 4-ére, szombatról vasárnapra és 4-éről 5-ére, vasárnapról hétfőre virradó éjszakákon 23:24 óra és hajnali 4:30 között a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedik. A 6-os pótlóbuszon kerékpár nem szállítható.

6-os pótlóbusz

A 6-os pótlóbusz a Móricz Zsigmond körtér M felé lényegében a villamosokkal megegyező útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

Széll Kálmán tér M (felszállóhely): a Margit körúton a Dékán utcai gyalogátkelőhely után elsőnek érintett megállóhely;

A 6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé lényegében a villamosokkal megegyező útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

931-es autóbusz

A három éjszaka a 931-es autóbusz a Margit körúton és a Margit hídon a közúton közlekedik mind a két irányban. Margit híd, budai hídfőnél a 6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen áll meg

Közúti forgalomkorlátozás

A villamospótló autóbuszok Blaha Lujza téri fordítását segítendő, kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani a Rákóczi út mentén, a Keleti pályaudvar felől az Astoria felé vezető irányban. A Nagykörút előtt és után a belső forgalmi sávot lezárják, a forgalom a sávok elhúzásával és a buszsáv egy rövid szakaszon történő megszüntetésével haladhat az Astoria felé. A Rákóczi út belső torkolatában pedig, a középsziget mellett a forgalommal szemben haladó autóbuszokra kell számítani, amelyek a csomópontban a Rákóczi útról az Erzsébet körút felé balra kanyarodnak jelzőlámpával szabályozott módon. Az említett helyszínen fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek!

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.