Forgalmi változások

Újabb út- és közműépítési munkák kezdődnek a Bécsi úton a Budapest-Esztergom vasútvonal építési munkáihoz kapcsolódóan

Szeptember 19-én (szombattól) a III. kerületben a Bécsi úton a vasúti átjáró környezetében újabb munkák kezdődnek a Budapest-Esztergom vasútvonal építési munkáihoz kapcsolódóan.

Az I. ütemben a Bécsi utat a centrum felé vezető oldalon ki kell szélesíteni. A szélesítés útépítési munkák szeptember 15-én (kedd) kezdődnek és várhatóan szeptember 19-én (szombat) érnek véget. A munkaterület kialakítása egyoldali kisebb útszűkületet okoz, de a 2×1 forgalmi sáv a munkaterület mellett biztosítva lesz. A gyalogosközlekedés a Főiskola felőli oldalon lesz biztosítva.

A II. ütemben szeptember 18-án (péntek) a szélesített oldal irányába az új forgalomtechnikai jelzések kiépítése, és útpálya elhúzása útburkolati jelek festésével történik. Szeptember 19-én (szombat) a forgalomtól elzárt fél sávban, a kifelé vezető útpálya szélén, megkezdődnek az út és közműépítési munkák, amelyek várhatóan 3 hétig tartanak majd. A forgalom a munkaterület mellett 2×1 forgalmi sávban tud haladni, az előző ütemben kiszélesített úttest igénybe vételével. A Bécsi úton a munkaterület környezetében korábban bevezetett 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom továbbra is érvényben marad. A BKK kéri, hogy a munkaterület mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A munkákhoz kapcsolódóan várhatóan október végéig a 260/A helyett is közlekedő 260-as autóbusz a Virágosnyereg út felé a Bóbita utca- Lángliliom utca, ahol új megállóhely létesül – Kocsis Sándor út terelt útvonalon közlekedik, valamint egyik irányban sem érinti a Kocsis Sándor út megállóhelyet. A 218-as autóbusz Solymár, Auchan áruház felé szintén nem érinti ezt a megállóhelyet.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.