Ma este visszaáll az eredeti forgalmi rend a Szépvölgyi úton és a Bécsi út egy szakaszát is megnyitják a közúti forgalom előtt

Szeptember 29-én (kedd) este, előreláthatólag 20 órától, a Szépvölgyi út Bécsi út és Lajos utca közötti szakaszát mindkét irányban megnyitják a közút fogalom előtt. A Budai fonódó villamos megteremtése projekt keretében elkészült a Szépvölgyi út – Bécsi út csomópontban a villamos átvezetése, így  a Lajos utca irányába ismét két sávon, míg a Bécsi út irányába ismét egy sávon közlekedhetnek majd a járművek, a lezárás előtti forgalmi renddel megegyezően. A 29-es autóbusz szeptember 30-án (szerda) 18 órától az eredeti útvonalán fog közlekedni. Ezzel egyidejűleg a Bécsi út Szépvölgyi út és Nagyszombat utca közötti szakaszát a Nagyszombat utca felé egy forgalmi sávon szintén megnyitják a közúti forgalom előtt, mert már ezen a szakaszon is elkészült a villamospálya.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.