Forgalmi változások

Ideiglenesen módosul a Clark Ádám téri körforgalom átmérője a villamos aluljáró átépítési munkálataihoz kapcsolódóan

Szeptember 24-én (csütörtök) reggeltől a Clark Ádám tér alatti villamos aluljáró átépítési munkálatainak új üteme kezdődik el. Ehhez kapcsolódóan az Alagút felé ideiglenesen csökkentik a körforgalom átmérőjét azért, hogy a villamos aluljáró Lánchídhoz közelebb eső szakaszainak födémszerkezetéhez a kivitelező a felszínről hozzá tudjon férni.  A kialakításra kerülő forgalmi rend a meglévő északi és déli oldali vasbeton alagútszerkezet részek átépítésének idejére, előreláthatólag ez év végéig lesz érvényben. A meglévő közúti kapcsolatokat a módosítás nem érinti, csak a körforgalomhoz vezető és onnan elvezető sávok vonalvezetése fog változni. A körforgalom mellett a gyalogosok számára kijelölt útvonalak vezetése is változni fog, azonban a korábbi gyalogos kapcsolatok továbbra is biztosítva lesznek. A módosítások a Lánchíd alatt átvezető gyalogos és kerékpáros aluljárót nem érintik, az változatlanul használható lesz.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.