Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Csatornázás miatti forgalomkorlátozások szeptember 21-étől november 7-éig a XI. kerületi Somlói úton, változik a 27-es busz útvonala

2015. szeptember 21-étől (hétfőtől) várhatóan november 7-éig forgalomkorlátozásokra kell számítani a XI. kerületi Somlói úton, mert a Szüret utca és a Kelenhegyi út közötti szakaszon több ütemben útlezárással járó csatornafelújítást végeznek. A forgalomkorlátozások miatt változik az arra közlekedő 27-es busz útvonala is.

A csatornázás első ütemében, szeptember 21-étől (hétfőtől) várhatóan október 7-éig a Somlói utat a 22. és a 26. szám között zárják le, míg a második ütemben – várhatóan október 7-étől a 22-éig – az Iglói utca és a Somló köz között. A Somlói út a Szüret utca és a Kelenhegyi út között ebben az időszakban mindkét irányból zsákutca lesz.

A forgalomkorlátozás miatt szeptember 21-étől (hétfőtől) várhatóan október 21-éig a 27-es autóbusz útvonala az alábbiak szerint módosul:

  • A Sánc utca felé közlekedő busz a Szüret utca, valamint a Sánc utca megállóhely között – a Szüret utca és a Somlói út kereszteződésénél balra fordulva – a Somlói út–Kelenhegyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Iglói utca, a Balogh Tihamér utca és a Kelenhegyi lépcső megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
    • Iglói utca: ideiglenes megállóhely a Somlói úton a Szüret utcából való kanyarodás után,
    • Mihály utca: ideiglenes megállóhely a Kelenhegyi úton a Somlói útról való kanyarodás után.
  • A Móricz Zsigmond körtér M felé közlekedő busz a Sánc utca megállóhely és a Somlói út között a Kelenhegyi út–Iglói utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Búsuló Juhász (Citadella), a Rezeda utca, a Kelenhegyi lépcső és a Balogh Tihamér utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
    • Búsuló Juhász (Citadella): ideiglenes megállóhely a Kelenhegyi úton a Citadella kereszteződésénél,
    • Iglói utca: ideiglenes megállóhely a Somlói úton az Iglói útról való kanyarodás után.

A csatornaépítés harmadik ütemében, várhatóan október 22-étől a november 7-éig a Somlói utat a Szüret utca és az Iglói utca között zárják le; ebben az időszakban az Iglói utca a Somlói úttól a Kelenhegyi út felé lesz egyirányú.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkk.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2015. szeptember 16.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.