Forgalmi változások

A Nagykörút és az Üllői út kereszteződésében sávlezárással folytatódik a vízvezeték-felújítás

A Nagykörút és az Üllői út kereszteződésében forgalomkorlátozásra kell számítani 2015. szeptember 19-étől (szombattól) a nyáron kezdődött, több ütemben zajló vízvezeték-felújítási munkák miatt. A Ferenc körút az Üllői út előtt egy forgalmi sávra szűkül; ezért a Ferenc körútról az Üllői út felé ideiglenesen a Tűzoltó utca–Liliom utca útvonalon is el lehet jutni, ennek érdekében a Tűzoltó utca a Liliom utca és a Ferenc körút között a Liliom utca felé lesz egyirányú, míg a Liliom utca a Tűzoltó utca és az Üllői út között az Üllői út irányába. A forgalomkorlátozás várhatóan október elejéig tart.

A Ferenc körúton a Tűzoltó utcáig még két forgalmi sávon lehet haladni. A körúton a Tűzoltó utca környékén a külső forgalmi sávból csak jobbra, a terelőút felé lehet majd továbbhaladni.

Mivel a terelőút szűkebb lakóutcákon vezet, azon csak a 3,5 tonnát meg nem haladó össztömegű járművek közlekedhetnek; az ennél nagyobb járművek továbbra is az Üllői úti csomópontban tudnak jobbra fordulni az Üllői útra.

2015. szeptember 23-ától (szerdától) a József körút felől a Petőfi híd felé is csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni, az Üllői útról a Petőfi híd felé pedig a korábbi két balra kanyarodó forgalmi sáv helyett egy sávon lehet majd csak kanyarodni. A korlátozás várhatóan ez esetben is október elejéig tart. A Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy aki teheti, a Nagykörút helyett válasszon másik útvonalat.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.