Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Javították a beszakadt útpályát, helyreáll a forgalom a Fővám térnél

47-es villamos

Helyreállították a Fővám térnél az esőzés okozta beszakadt útpályát, újra biztonságosan haladhat a közúti- és a villamosforgalom a Vámház körúton. 2015. augusztus 31-én, hétfőn üzemkezdettől a 47-es és a 49-es villamos újra a meghirdetett menetrend szerint, az eredeti útvonalán jár. A Budáról Pestre vezető közúti sávot már augusztus 30-án, vasárnap délelőtt megnyitották, így a 83-as trolibusz, valamint a 15-ös és a 115-ös autóbusz közlekedése is zavartalan.

Amint arról korábban hírt adtunk: augusztus 17-én, hétfőn a fővárosra lezúdult jelentős mennyiségű csapadék miatt beszakadt az úttest a Fővám térnél, s az így keletkezett üreg a Deák Ferenc tér irányú villamosvágány alá is kiterjedt. (A Buda irányú közút, valamint a villamospálya alatt nem keletkezett üreg.) Az eső okozta gödör miatt az arra közlekedő 47-es és 49-es villamos, a 83-as trolibusz, illetve a 15-ös, a 115-ös és a 979-es busz terelt útvonalon közlekedett.

Az úttest alatt keletkezett üreget speciális technológiával javították, majd a szilárdulási-kötési idő letelte, valamint a szükséges utóellenőrzések elvégzése után immár teljesen biztonságosan haladhatnak  a villamosok, a buszok és a személygépkocsik a forgalomnak visszaadott szakaszon.

A Budáról Pestre vezető közúti sávot augusztus 30-án, vasárnap délelőtt megnyitották a forgalom előtt. A 83-as trolibusz újra a teljes útvonalon közlekedik, a 15-ös és a 115-ös autóbusz ismét érinti a Március 15. tér és a Fővám tér megállókat.

Mivel az ugyanezen a szakaszon haladó villamospálya jelentős terhelést kap, ezért előírások szerint a vonalon bevezetett korlátozás feloldásához még további vizsgálatok és próbaterhelés elvégzése volt szükséges. Augusztus 30-án, vasárnap délután a szükséges terheléspróbát elvégezték, a teszt sikeres volt, így a villamosok ismét biztonságosan közlekedhetnek az érintett szakaszon. Augusztus 31-én, hétfőn üzemkezdettől a 47-es és a 49-es villamos újra a meghirdetett menetrend szerint, az eredeti útvonalán jár. Ideiglenes jelleggel a villamosok számára 5 km/h-s sebességkorlátozás lesz előírva, de a korlátozás kizárólag a megállóban lesz érvényes, ezért a menetrendet érdemben nem befolyásolja. Mindezzel egy időben hétfőtől a 19-es, a 41-es és a 61-es villamos újra a korábban – a budai fonódó villamoshálózat építése miatt – érvényben lévő ideiglenes vágányzári forgalmi rend szerint közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt napok kellemetlenségei miatt ezúton is köszöni az arra közlekedők türelmét!

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.