Forgalmi változások

Folytatódik a Határ út M végállomás átépítése – A Ferde utca irányú metrókijáratot részlegesen megnyitják

2015. augusztus 29-én (szombat) reggel 7 órától szeptember 30-án (szerda) reggel 8 óráig folytatódik a Határ út M végállomás átépítése a IV. ütemmel. Ennek részeként a Határ út M végállomás belső területe továbbra is teljesen lezárva marad, ezzel egyidőben a metrókijárat Ferde utcai (jobb oldali) feljáróját megnyitják. Az ideiglenes végállomás a P+R parkoló területén továbbra is ez eddigi feltételeknek megfelelően üzemel. A 84E, a 89E, a 94E, a 99-es, a 123-as, a 123A, a 294E autóbusz útvonala módosul.

84E és 89E autóbusz

A 84E és az 89E autóbusz a Határ út M felé a hét minden napján és a nap minden szakaszában a munkanap reggeli csúcsidőszaki menetrendi útvonalon közlekedik a Határ úton a Távíró közig a menetrend szerinti, majd a Távíró köz–Távíró utca–Üllői út–Ferde utca–Határ út M ideiglenes leszállóhely–Ferde utca–Határ út M ideiglenes felszállóhely terelt útvonalon.

A buszok korábbi megállási rendnek megfelelően, munkanapokon 6:30 és 9:45 között (Gyálról 6 és 9 óra között induló járatok) megállnak a Távíró utca megállóhelyen. A buszokról a Határ út M ideiglenes végállomáson a Ferde utcában a 99-es autóbusz megállóhelyén kell leszállni, és a Ferde utcában az összevont eredeti Volánbusz- és a pótló-megállóhelyen lehet azokra fölszállni.

94E és 294E autóbusz

A 94E és a 294E autóbusz a Határ út M felé a Határ úton a Távíró közig a menetrend szerinti, majd a Távíró köz–Távíró utca–Üllői út–Ferde utca–Határ út M ideiglenes leszállóhely–Ferde utca–Határ út M ideiglenes felszállóhely terelt útvonalon halad.

A buszokról a Határ út M ideiglenes végállomáson a Ferde utcában a 99-es autóbusz megállóhelyén kell leszállni, és a Ferde utcában az összevont eredeti Volánbusz- és a pótló-megállóhelyen lehet azokra fölszállni.

123-as és 123A autóbusz

A 123-as és a 123A autóbusz ismét a Táviró utcán keresztül, a menetrendi útvonalon közlekedik, és újra megáll a Távíró utca és a Határ út M megállóban.

99-es autóbusz

A 99-es autóbusz ismét megáll Pesterzsébet felé a Határ út M megállóban.

66-os, 66B, 66E és 966-os autóbusz

A 66-os, a 66B, a 66E és a 966-os autóbusz a Határ út M felé a Határ úton a Mátyás király utcáig a menetrend szerinti, majd a Mátyás király utca–Üllői út–szervizút– Határ út M ideiglenes leszállóhely–a Ferihegyi repülőtérre vezető út szervizútja–Vak Bottyán utca–Határ út M ideiglenes felszállóhely–Vak Bottyán utca–szervizút–Kőér utca–Ferde utca terelt útvonalon halad. A buszok a Határ út M belső végállomásán nem állnak meg. A buszok a Határ út M felé a 99-es autóbusz Mátyás király utcai megállóhelyén állnak meg, kivéve a 66E jelzésű buszt, ami csak augusztus 31-éig áll meg a megállóhelyen. Soroksár felé a buszok szintén a 99-es autóbusz visszahelyezett Ferde utcai megállójában állnak meg.

A Határ út M ideiglenes végállomáson a buszokról az Üllői útról bekanyarodás után a szervizúton kell leszállni, felszállni pedig a Vak Bottyán utcai tárólóhelyről való kikanyarodás után lehet.

194-es, 194B és 199-es autóbusz

A 194-es, 194B és 199-es autóbusz a Határ út M végállomásig az Ady Endre úton a Mátyás király utcáig a menetrend szerinti, majd a Mátyás király utca–Üllői út–szervizút– Határ út M ideiglenes leszállóhely–Ferihegyi repülőtérre vezető szervizút–Vak Bottyán utca–Határ út M ideiglenes felszállóhely–Vak Bottyán utca–szervizút–Kőér utca–Ferde utca terelt útvonalon halad. A buszok a Határ út M felé a 99-es autóbusz Mátyás király utcai megállóhelyén, a Gloriett lakótelep és az Áchim András utca felé pedig a szintén a 99-es autóbusz visszahelyezett Ferde utcai megállójában állnak meg.

Volánbusz (helyközi járatok)

A Volánbusz megállója továbbra is az eredeti helyétől kb. 40 méterrel előrébb, a jobbra kanyarodó sávba, a szálloda kijáratától kb. 20 méterrel előrébb marad.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.