Forgalmi változások

Folytatódik a Budaörsi út rekonstrukciója

Várhatóan 2015. augusztus 24-én, hétfőn befejeződik a Budaörsi út 2×4 sávos szakaszán a városból kifelé vezető útpályán a Ráhó utcai kereszteződésig tartó vízvezeték-építés. Ezután a Homonna utcától kifelé haladva a szélső sávban gázvezeték építést végeznek várhatóan egy hónapig, a Rahó utcától kifelé a Pannonhalmi útig pedig folytatódik a vízvezeték-építés. 2015. augusztus 25-én, kedd reggeltől a Budaörsi úton a BAH-felüljáró (Villányi út) és a Pannonhalmi út közötti szakaszon pedig útfelújítás kezdődik. A munkák várhatóan 90 napig tartanak.

Víz- és gázvezeték-építés

2015. augusztus 24-től, hétfőtől szeptember elejéig a Rahó utca és Pannonhalmi út között a szélső sáv lezárásával folytatódik a vízvezeték-építés. 2015. augusztus 25-étől, keddtől a Homonna utcától a Pannonhalmi utcáig pedig gázvezetéket építenek, követve a vízvezeték-építést. Ezért a szélső sáv továbbra is munkaterület lesz, ami mellett továbbra is két sáv vezet folyamatosan sávelhúzással a BAH-csomópont felől és egy sáv a Nagyszőlős utca irányából.

Útfelújítás

2015. augusztus 25-én, kedd reggeltől, az útfelújítás első ütemében a 2×2 sávos szakaszon a Villányi úttól szegély- és útépítést végeznek a Fehérló utcáig, ütemenként egy-egy sáv lezárásával. Először a kifelé haladó útpályát újítják fel, a szélső sáv, majd a belső sáv lezárásával.

  • A városból kifelé vezető irányban minden ütemben két forgalmi sávot biztosítanak: a munkaterület mellett a kifelé haladó útpályán megmaradó egy forgalmi sávon, valamint a befelé haladó oldal útpályájának belső sávján haladhatnak majd kifelé a járművek a Fehérló utcai csomópontig. Ez előtt mindkét sávot visszaterelik a kifelé vezető oldalra. Ebből következően centrum irányban a Fehérló utcától csak egy forgalmi sáv lesz járható az első ütemben.
  • A következő ütemekben a Nagyszőlős utcáig tartó szakaszon a munkaterület mellett napközben két sávon lehet kifelé haladni és egy sávon befelé. A kifelé haladó útpályát ezen a szakaszon éjszakai munkavégzéssel újítják fel. A Nagyszőlős utcától kifelé eső 2×4 sávos útszakaszon a kétirányú forgalom számára irányonként három-három sáv a tervek szerint minden ütemben biztosítva lesz. A befelé haladó oldalon a Nagyszőlős utca feletti felüljáró két sávja közül lesz olyan ütem, amikor csak egy sáv lesz járható.

Az útfelújítás miatt a Budaörsi út befelé vezető oldalán várható jelentősebb közúti torlódás, ezért alternatív útvonalként javasolt az Egér út vagy (a Nagyszőlős utca és Karolina út közötti szakaszon) a Jászóvár utca–Alsóhegy utca útvonal igénybevétele.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.