- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

BKK–NiT Hungary együttműködés a turizmusfejlesztés és a teherforgalmi behajtás rendezése érdekében

2015. augusztus 28-án (pénteken) együttműködési megállapodást írt alá Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary ügyvezető főtitkára a két szervezet közötti jövőbeni együttműködésről. A megállapodás értelmében a BKK szakmai támogatóként és előadóként közreműködik a NiT Hungary által megrendezett BUSEXPO szakkiállításon és Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián, valamint ezek tematikájának, a plenáris és szekcióülés tartalmának összeállításában. A megállapodás az évenkénti rendezvényen is túlmutat: a BKK együttműködik Budapest turizmusának fejlesztésében, valamint a teherforgalmi behajtási engedélyezési eljárás rendszerének további egyszerűsítésében is.

Az augusztus 28-i megállapodásának értelmében a BKK szakmai támogatói státuszban járul hozzá a NiT Hungary munkájához: közreműködik az évente megrendezett BUSEXPO és az azzal egy időben tartott Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia szervezésében, a tematika és a plenáris ülés, valamint a szekcióülések tartalmának összeállításában, és a konferencián előadást is tart.

A BKK a megállapodás értelmében az eddiginél is nagyobb mértékben vesz részt Budapest turizmusfejlesztésben és a fővárosi turisztikai szolgáltatások színvonalának emelésében. A NiT Hungary-vel közösen dolgozik

A BKK és a NiT Hungary között létrejött egyezség kitér a tehergépjárművek budapesti behajtásának engedélyezése, a városi áruszállítás hatékonyságának növelésére is. Ennek keretében

Dr. Dabóczi Kálmán vezérigazgató idén áprilisban éppen az Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián beszélt arról, hogy a BKK, mint mobilitási menedzser nem egyszerű közlekedésszervező: komoly és előre rögzített értékek mentén dinamikus egyensúlyban tartja a főváros teljes – közösségi, autós, biciklis, gyalogos – közlekedési rendszerét, megteremti az ehhez szükséges infrastrukturális feltételeket, felel annak működőképességéért, valamint az egységes tájékoztatásért. A BKK minden közlekedni vágyóért felelős, és diszkriminációmentesen mindenkit ügyfeleként szolgál ki, aki Budapest területén közlekedik. A NiT Hungary-vel most létrejött együttműködés is a BKK mobilitásmenedzseri szemléletét tükrözi.

Budapest, 2015. augusztus 28.

Budapesti Közlekedési Központ
Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary