Forgalmi változások

BKK járatokkal a Múzeumok Éjszakáján

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz: a helyszíneket összekötő, idén a megszokottnál eggyel több, összesen hatféle múzeumi járat közlekedik 2015. június 20-án, szombaton este 18 órától éjjel 2:30-ig szerte a városban. A várható nagyszámú résztvevő kényelmesebb utazása érdekében szombaton késő este a szokásosnál kétszer sűrűbben, 5 percenként jár az M1-es metró, míg a hazautazás is komfortosabb lesz, mivel a menetrendben előírtnál lényegesen sűrűbben követik majd egymást a nagy forgalmat bonyolító éjszakai buszok. A BKK ügyfélközpontokban és jegypénztárakban június 13-ától (szombattól) gyorsan, kényelmesen lehet megvásárolni a részvételre jogosító karszalagot, amely a múzeumi belépő és a múzeumi járatokra szóló bérlet is egyben. A karszalaggal idén is csak a múzeumi járatokon lehet ingyen utazni, a többi tömegközlekedési járatot normál díjszabással vehetik igénybe.

A Budapesti Közlekedési Központ idén is részt vesz a június 20-ai Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton. Amellett, hogy a megszokott és népszerű múzeumi járatokat is közlekedtetjük – amelyek száma idén eggyel nőtt, hiszen immár a Budai Várba is indul körjárat –, az érdeklődők a BKK Ügyfélközpontjaiban és a kiemelt jegypénztárakban egyszerűen, kényelmesen hozzájuthatnak már ma is a rendezvényeken való részvételre jogosító karszalaghoz.

A karszalagot a felnőttek idén is 1500, a gyerekek (6 és 18 éves kor között) pedig 600 forintért vásárolhatják meg, amely nem csak belépésre, de utazásra is jogosít a múzeumi járatokon egész éjszaka. A karszalaggal idén is csak a múzeumi járatokon lehet ingyen utazni, a BKK többi tömegközlekedési járatát normál díjszabással vehetik igénybe.

A belépőket elővételben már június 13-ától (szombattól) megvásárolhatják az alábbi BKK ügyfélközpontokban, illetve kiemelt jegypénztárakban:

 • I. kerület, Batthyány tér M+H jegypénztár,
 • II. kerület, Széll Kálmán tér M, ideiglenes jegypénztár,
 • IV. kerület, Újpest-Központ M jegypénztár,
 • V. kerület, Deák Ferenc tér M ügyfélközpont,
 • V. kerület, Ferenciek tere M ügyfélközpont,
 • VI. és XIII. kerület, Nyugati pályaudvar M jegypénztár (mindkét oldalon),
 • VII. kerület, Blaha Lujza tér M jegypénztár,
 • VII. kerület, Keleti pályaudvar M metróvégállomás ügyfélközpont,
 • VIII. kerület, Corvin-negyed M jegypénztár,
 • X. kerület, Örs vezér tere M jegypénztár,
 • XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér M ügyfélközpont,
 • XI. kerület, Kelenföld vasútállomás M ügyfélközpont,
 • XIV. kerület, Puskás Ferenc Stadion M jegypénztár,
 • XIX. kerület, Kőbánya-Kispest M metróvégállomás ügyfélközpont.

Az Önhöz legközelebb eső BKK értékesítési pontot megkeresheti a honlapunkon található keresőfelületen.

Tömegközlekedés a Múzeumok Éjszakája idején

A Múzeumok Éjszakája helyszíneit összekötő múzeumi körjáratok közlekednek június 20-án, szombaton 18 órától éjjel 2:30-ig szerte a városban, idén a korábbinál eggyel több, összesen hatféle útvonalon, amelyeket a belépőjegyként szolgáló karszalaggal vehetnek igénybe. A járatokon csak a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal lehet utazni, más utazási okmányok ezekre a járatokra nem érvényesek. A várható nagyszámú résztvevő kényelmesebb utazása érdekében szombaton késő este, körülbelül 22 órától az utolsó járatindulásig a megszokottnál kétszer sűrűbben, 5 percenként jár az M1-es metró A Múzeumbuszok üzemidejének leteltével a BKK az éjszakai járatokat ajánlja, amelyek közül a nagyobb forgalmat bonyolító járatokon lényegesen sűrűbb járatkövetést biztosít:

 • a 907-es buszon éjjel 2 és 3:30 között az Urániától Kelenföld vasútállomás M-ig,
 • a 908-as buszon éjjel 2 és 3 óra között az Urániától a Dayka Gábor utcáig, valamint az Astoria M-től a Cinkota autóbuszgarázsig,
 • a 914-es buszon 2:20 és 3:30 között a Népliget M-től a Dél-pesti autóbuszgarázsig,
 • a 914A buszon 1:30 és 3:30 között a Nyugati pályaudvar M-től Újpest-központ M-ig,
 • a 923-as buszon 2:20 és 3:50 között a Boráros tér H-tól a Dél-pesti autóbuszgarázsig;
 • emellett a 934-es busz megnövelt üzemidővel, 3:30-ig közlekedik.

A 106-os autóbusz június 20-án 18 órától az utolsó járatindulásig a Szentendrei út–Záhony utca–Sujtás utca–Keled út kitérő kihagyásával, egyenesen a Szentendrei úton közlekedik, ezért nem érinti a Záhony utca és a Sujtás utca megállóhelyeket. A buszra a 34-es és a 134-es autóbusz Záhony utca megállóhelyén lehet felszállni.

Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat

A Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat útvonala: Nyugati pályaudvar–Váci út–Lehel utca–Róbert Károly körút–Vágány utca–Dózsa György út–Hősök tere–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Steindl Imre utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Szent István körút–Váci út–Nyugati pályaudvar.

A Múzeumbusz 1 – Észak-pesti járat megállóhelyei és az azok közelében található kiállítóhelyek:

Múzeumbusz 2 – Budai járat

A Múzeumbusz 2 – Budai járat útvonala: Deák Ferenc tér–Károly körút–Dohány utca–Károly körút–Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út–Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Attila út–Vérmező út–Széna tér–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit körút–Margit híd–Jászai Mari tér–Szent István körút–Nyugati tér–BajcsyZsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Deák Ferenc tér.

A Múzeumbusz 2 – Budai járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat

A Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat útvonala: Népliget–Hell Miksa sétány–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Ifjúság útja–Kerepesi út–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Orczy út–Nagyvárad tér–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Népliget.

A Múzeumbusz 3 – Dél-pesti járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 4 – Törley-járat

A Múzeumbusz 4 – Törley-járat útvonala: Ludwig Múzeum–Lechner Ödön fasor–Rákóczi híd–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Budafoki út–Hunyadi János út–Kitérő út–felüljáró–Leányka utca–Savoyai Jenő tér–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Budatétény vasútállomás (Campona)–Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Savoyai Jenő tér–Leányka utca–felüljáró–Kitérő út–Hunyadi János út–Budafoki út–Dombóvári út–Pázmány Péter sétány–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út–Haller utca–Lechner Ödön fasor–Ludwig Múzeum.

A Múzeumbusz 4 – Törley-járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 5 – Óbudai járat

A Múzeumbusz 5 – Óbudai járat útvonala: Nyugati pályaudvar–Nyugati tér–Szent István körút–Jászai Mari tér–Margit híd–Lipthay utca–Üstökös utca–Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út–Folyondár utca–Mátyáshegyi út–Kolostor út–Remetehegyi út–Folyondár utca–Szépvölgyi út–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér–Tavasz utca–Flórián tér–Szentendrei út–Pók utca, forduló–Szentendrei út–Flórián tér–Vörösvári út–Bécsi út, forduló–Vörösvári út–Flórián tér–Serfőző utca–Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út–Folyondár utca–Mátyáshegyi út–Kolostor út–Remetehegyi út–Folyondár utca–Szépvölgyi út–Lajos utca–Zsigmond tér–Árpád fejedelem útja– Bem rakpart – Lipthay utca –Margit híd–Jászai Mari tér–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út–Nyugati pályaudvar.

A Múzeumbusz 5 – Óbudai járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Múzeumbusz 6 – Budavári járat

A Múzeumbusz 6 – Budavári járat útvonala: Széll Kálmán tér–Ostrom utca–Bécsi kapu tér–Nándor utca–Kapisztrán tér–Országház utca–Szentháromság tér–Tárnok utca–Dísz tér–Tárnok utca–Szentháromság tér–Hess András tér–Fortuna utca–Bécsi kapu tér–Ostrom utca–Várfok utca–Vérmező út–Széll Kálmán tér.

A Múzeumbusz 6 – Budavári járat megállóhelyei és az azok közelében található múzeumok, intézmények:

Nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája alkalmából június 20-án (szombaton) a nosztalgiabusz, -trolibusz, -villamos, és HÉV is várja a nosztalgiázni vágyókat. Ezen a napon a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között J jelzéssel több nosztalgiavillamos is szállítja az érdeklődőket. A 2624-es pályaszámú acélvázas villamoson kívül a 611-es pályaszámú favázas és az 1964-ben gyártott Bengáli csuklós villamossal is utazhatnak a nosztalgiázók.

Ezen a szombaton nemcsak villamosokkal, hanem nosztalgiabusszal és -trolibusszal is utazhatnak. Az I jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér és a Városliget között, valamint az U jelzésű ZiU–9B trolibusz a 72-es és a 74-es vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között jár. Nosztalgiajárataink nemcsak Budapesten, hanem a városhatáron túlra is elindulnak. A G jelzésű, MVIII-as típusú nosztalgia HÉV az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között közlekedik. Erre a HÉV-re a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.

A nosztalgiajáratok menetrendje és díjszabása megismerhető honlapunkon a www.bkk.hu/nosztalgia oldalon. Idén – ahogy már tavaly is – a karszalaggal rendelkező, nosztalgiautazni vágyók is a szokásos nosztalgia-díjszabás szerint vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

A Múzeumok Éjszakájra rendezvényről további információkat a rendezvény honlapján, a www.muzej.hu oldalon olvashatnak.

Budapest, 2015. június 12.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.