Forgalmi változások

A Nyugati tér felújítása miatt változik a Király utca irányú 4-6-os villamospótló, valamint a Kőbánya és Dél-Pest irányú 9-es, 914-es, 914A, 923-as, 931-es és 950-es autóbusz megállóhelye

2015. május 11-én (hétfőn) kezdődik a VI. kerület beruházásában a Nyugati tér felújítása. A munkák ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út–Teréz körút–Jókai utca–Skála épület által határolt területet és az ide nyíló aluljáró ágat lezárják, emiatt a Jókai utca irányába nem lehet feljönni az aluljáróból. A lezárt területen gyalogos közlekedés nem lesz lehetséges. A Király utca felé közlekedő 4-6-os villamospótló, valamint a Kőbánya, illetve Dél-Pest irányú 9-es, 914-es, 914A, 923-as, 931-es és 950-es autóbusz megállóhelyét áthelyezik.

A Király utca felé közlekedő 4-6-os villamospótló busz, valamint a Kőbánya alsó vasútállomás irányú 9-es autóbusz Nyugati pályaudvar M megállóhelyét a felújítás befejezéséig  – várhatóan augusztus közepéig – a Szent István körúton a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése elé helyezik át. A Kőbánya irányú 9-es busz a Nagykörútról egyenesen a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodik majd, a Podmaniczky utcai szakaszt kihagyja, Báthory utca megállóját azonban már menetrend szerint érinti. (Az Óbuda felé közlekedő 9-es busz – a nagykörúti vágányfelújítás miatt – továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Oktogon–Teréz körút útvonalon közlekedik.)

A Dél-pesti autóbuszgarázs irányú 914-es és 923-as, a Határ út felé közlekedő 914A, az Árpádföld irányú 931-es, valamint a Pestszentimre felé közlekedő 950-es éjszakai autóbuszra a Teréz körút 64-66. előtt, a Jókai utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

A közúti forgalom számára a Nyugati téren, a Szent István körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton érdemi változás nem lesz, a Jókai utcában viszont az építési forgalmat lebonyolító járművek miatt várhatóak kisebb fennakadások.

Kérjük az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek, az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.