Híreink

A nyár első hónapjában is útra kelnek nosztalgiajárataink

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált nosztalgiajárataink a nyár első hónapjában is várják a régmúlt szerelmeseit. 2015 júniusában a fővárosban és Budapesten kívülre is elindulnak közkedvelt nosztalgiajárműveink. Ez alkalommal fotós trolibuszokkal, valamint nosztalgia-autóbusszal, -villamosokkal és -trolibuszokkal is utazhatnak a nosztalgiázni vágyók.

C,J,U

Június 6-án (szombaton) a Deák Ferenc tér M és Szentendre között a C jelzésű Ikarus nosztalgia-autóbusz várja az érdeklődőket.

Június 7-én (vasárnap) a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalán J jelzéssel a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a 611-es pályaszámú favázas villamos jár.

Június 13-án (szombaton) a néhány éve búcsúztatott U jelzésű ZiU–9B trolibusz – mely az 1970-es évek végétől a szovjet nagyvárosok legelterjedtebb trolibusztípusává vált – a 72-es és a 74-es trolibusz vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között jár, míg június 14-én (vasárnap) a J jelzésű 2624-es pályaszámú acélvázas villamos a 2-es villamos vonalán, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja a régmúlt szerelmeseit.

Nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján

G,I,J,U

A Múzeumok Éjszakája alkalmából június 20-án (szombaton) a nosztalgiabusz, -trolibusz, -villamos, és HÉV is várja a nosztalgiázni vágyókat. Ezen a napon a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között J jelzéssel több nosztalgiavillamos is szállítja az érdeklődőket. A 2624-es pályaszámú acélvázas villamoson kívül a 611-es pályaszámú favázas és az 1964-ben gyártott Bengáli csuklós villamossal is utazhatnak a nosztalgiázók.

Ezen a szombaton nemcsak villamosokkal, hanem nosztalgiabusszal és -trolibusszal is nosztalgiázhatnak. Az I jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér és a Városliget között, valamint az U jelzésű ZiU–9B trolibusz a 72-es és a 74-es vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között jár. Nosztalgiajárataink nemcsak Budapesten, hanem a városhatáron túlra is elindulnak. A G jelzésű, MVIII-as típusú nosztalgia HÉV az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között közlekedik. Erre a HÉV-re a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.

J,W

Június 21-én (vasárnap) az 1908-ban gyártott 611-es pályaszámú J jelzésű favázas villamos a 2-es villamos vonalán, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja az érdeklődőket.

Június 24-én (szerdán) a Városmajor és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a zöld színű, 2-es pályaszámú W jelzésű, 1929. július 2-án forgalomba állított villamosított fogaskerekű jár majd.

Június 28-án (vasárnap) a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a J jelzésű 611-es pályaszámú favázas barna villamos várja az érdeklődőket.

Fotós nosztalgiajáratok június 27-én

FT

Június 27-én (szombaton) a Puskás Ferenc Stadion M és a Keleti pályaudvar M között körjáratként az FT jelzésű 156-os és a 600-as pályaszámú fotós, nosztalgia-trolibuszok szállítják az érdeklődőket.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található űrlapon.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.

Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: https://bkk.hu/nosztalgia/

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.