Forgalmi változások

Szombattól változik a Bécsi út forgalmi rendje a budai fonódó villamoshálózat építése miatt

2015. május 2-ától (szombattól) több hónapra lezárják a Bécsi út Nagyszombat utca és Szépvölgyi út közötti részét a budai fonódó villamoshálózat kialakításának vágány- és közműépítési munkái miatt. A forgalomkorlátozás miatt a Lajos utca Nagyszombat utca és Kolosy tér közötti szakaszán várhatóan megnövekszik a városközpont irányú autóforgalom, ezért a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban fokozódhat a torlódások mértéke. A BKK kéri az autósokat, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat.

A Bécsi út Szépvölgyi út és Zsigmond tér közötti szakasza továbbra is egyirányú marad a centrum felé, és csak egy sávon járható. A Nagyszombat utca felől érkező, városhatár irányú forgalmat ugyanakkor a villamospályát keresztezve a szembejövő útpályára terelik át, ahol 2×1 sávban haladhat majd a kétirányú forgalom a Tímár utcáig, onnan pedig a villamosvágányon mehetnek tovább a Selmeci utcáig a kifelé tartók. Innentől a jelenlegi ideiglenes forgalmi rend szerint a parkolósáv helyén haladhat tovább a forgalom.

A Bécsi út külső szakaszáról érkező forgalmat a Nagyszombat utcán keresztül a Lajos utcába terelik.

A Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésében a Promenád felőli oldalon a gyalogosok jelzőlámpás irányítás nélkül keresztezhetik a közúti forgalom elől elzárt Bécsi út útpályáját, és a szemközti oldalon is csak egy sáv szélességében kell majd az úttesten átkelniük.

A BKK Zrt. honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

Budapest, 2015. április 29.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.